Stichting

Op 20 maart 2007 werd in Zeist het “Convenant Eredivisie Vrouwen” ondertekend door de KNVB, ECV, CED, ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II. Hiermede was de Eredivisie Vrouwen opgericht. De basis van de Eredivisie Vrouwen vormde het “Businessplan Eredivisie Vrouwen”, gepresenteerd op 16 januari 2007, met de inhoud waarvan partijen zich bekend verklaarden en waaraan zij zich door ondertekening van dit convenant conformeerden.

ADO Den Haag Vrouwen maakte van 2007-2012 deel uit van de NV ADO Den Haag. In 2012 is de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal opgericht om het vrouwenvoetbal in Den Haag c.q. Haaglanden op het hoogste niveau een beter perspectief te bieden voor de toekomst. De Stichting richt zich met een lange termijn visie en met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet alleen op het vrouwenvoetbal in de top, maar ook op talentontwikkeling, scouting en de promotie van meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio Haaglanden.

In het seizoen 2007-2008 eindigde ADO Den Haag Vrouwen op de vierde plaats in de Eredivisie Vrouwen. In de daarop volgende drie seizoenen werd driemaal een tweede plaats bereikt. In het seizoen 2011-2012 heeft ADO Den Haag Vrouwen de dubbel gepakt. Zij werd landskampioen met een grote voorsprong op de overige clubs. Ook werd de KNVB beker veroverd door VVV Venlo in de finale met 5-2 te verslaan.

In het seizoen 2012-2013 werd de Stichting BeNe League Vrouwen opgericht en ontstond er een grensoverschrijdende competitie met acht Nederlandse en acht Belgische clubs. De resultaten hiervan zijn terug te vinden op www.adovrouwen.nl >> onder Teams >> Archief >> Archief ADO Den Haag Vrouwen >> Seizoen 2012-2013. ADO Den Haag Vrouwen eindigde in de BeNe League op een gedeelde vierde plaats en behaalde de KNVB beker door BeNe League kampioen FC Twente na een 1-1 eindstand met strafschoppen (5-4) te verslaan.

Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal is in het seizoen 2014-2015 begonnen met een tweede (opleidings-) elftal: Jong ADO Den Haag Vrouwen. Dit team speelde in de 1e klasse A, zaterdag en werd direct kampioen. Tevens behaalde zij de bekerfinale, maar wisten de strafschoppenserie niet van Ter Leede 2 te winnen. Het eerste elftal eindigde op de vierde plaats in de BeNe League en werd in de halve finale voor de KNVB beker, in de strafschoppenserie uitgeschakeld door landskampioen FC Twente.

Sinds het seizoen 2015-2016 speelt het eerste elftal weer in de Eredivisie Vrouwen. In datzelfde seizoen werd voor de derde maal de KNVB beker gepakt door op zaterdag 28 mei 2016 in het Kyocera Stadion in Den Haag, met 1-0 van Ajax te winnen. In de competitie werd de vierde plaats behaald. Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam datzelfde seizoen voor het eerst uit in de Hoofdklasse en wist via de nacompetitie te promoveren naar de Topklasse.