Scorende Siwa Kuprowska kan Polen net niet redden, verlies meidenteams, beloften zegevieren

Topschutter Siwa Kuprowska van de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen is het EK in Estland begonnen met een treffer, maar kon een Poolse nederlaag niet voorkomen. Zonder Kuprowska gingen de meiden onder 17 onderuit bij Vredenburch. De meiden onder 16 verloren bij Lyra (3-0). De beloften sloten het seizoen af met een swingende oefenzege op PEC Zwolle.

Na haar nationale elftal als super-sub naar de eindronde van het Europees Kampioenschap te hebben geschoten, stelde Kurprowska ook bij haar eerste optreden in Estland niet teleur. Bij een achterstand van 2-0 tegen Engeland werd zij met nog een half uur te gaan weer als joker ingezet. In blessuretijd slaagde zij erin de achterstand terug te brengen tot 2-1. Kort voor het laatste fluitsignaal was zij dicht bij een gelijkmaker. De Engelse doelvrouw wist haar schot te pareren.

Aan het Julialaantje in Rijswijk speelden de Haagse ploeggenoten van Kuprowska een goede wedstrijd tegen de jongens onder 16 van Vredenbuch. Een goed verzorgde opbouw leverde kansjes op, maar helaas geen doelpunten. Cheraya Zwarts, Anna Abspoel (van afstand) en Zoey Groenendijk (idem) wisten het net niet te vinden.Achterin stond de Haagse afweer als een huis en daarom bleef het scorebord halverwege blank. In de tweede helft bleef ADO Den Haag het betere van het spel hebben, maar in de 75ste minuut moest toch een tegengoal worden geïncasseerd. Een slotoffensief had spijtig genoeg geen resultaat.  

Scorende Siwa Kuprowska kan Polen net niet redden, verlies meidenteams, beloften zegevieren

In de aanloop naar een trip naar Italië om het seizoen af te sluiten, maakten de beloften zaterdag van de laatste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle Una Giornata Particolare. De Zwolse vriendinnen openden de score met een eigen doelpunt na goed doorzetten van Jade Linthorst, maar wisten ook gelijk te maken. Daarna liepen de Haagse gasten langzaam maar zeker weg. Iris Remmers soleerde naar de 1-2. Zenna van Delft schoot haar ploeg van randje zestien naar 1-3. En Brigitte Franken maakte van een voorzet van Remmers gebruik om koppend de stand op 1-4 te brengen. De thuisploeg had in de slotfase het laatste woord: 2-4. 

Scorende Siwa Kuprowska kan Polen net niet redden, verlies meidenteams, beloften zegevieren

Foto's: Ulis van Maanen

Datum: 14-05-23

SPONSOREN