Meiden onder 16 door de lucht geklopt

In een felle strijd tussen de oude en de nieuwste Houtrustbewoners trokken de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen woensdag uitendelijk aan het kortste eind.

Ondanks het ontbreken van een aantal sterkhouders hielden de Haagse meiden tegen de jongens onder 15 van HBS in de eerste helft meer dan braaf stand. De ijzersterke Haagse defensie gaf de gasten lang geen kans om in de buurt van het doel te komen. Er was al dik een kwartier verstreken voor doelvrouw Simone Hillenaar een eerste redding moest verrichten. Aan de andere kant had de thuisploeg wel moeite om kansen te scheppen. Een voorzet van Katja Piay vond geen medespeelster. Danique Borsboom kreeg in kansrijke positie de bal niet onder controle. En uit de eerste schietkans schoot Lotte Vermeulen hoog over. Uit een hoge voorzet sloeg HBS vervolgens wel toe. Hillenaar voorkwam snel daarna de 0-2. Een vrije trap van Piay werd onder de lat vandaan geplukt.

Bij 0-1 halverwege leken er alleszins mogelijkheden om terug te komen. Dat werd anders toen snel na de thee een corner van HBS ongelukkig in het doel viel. Een knappe save van Hillenaar werd gevolgd door een nieuwe fatale hoekschop. ADO Den Haag poogde daarna nog wel wat terug te doen. Jasmijn Windhorst zag een schot geblokt. Victoria Boerboom mikte uit een vrije trap over. En Isis Kolfoort schoot de bal voorlangs. Het lukte daardoor niet meer in ieder geval de spreekwoordelijke eer nog te redden.

Datum: 10-05-23

SPONSOREN