ADO Den Haag Vrouwen sluit competitie af met zege

Voor een enthousiast publiek sloot ADO Den Haag Vrouwen het seizoen af met een overwinning op Excelsior. Voor de afscheidnemende trainer Sjaak Polak en verschillende vertrekkende speelsters waren er bloemen en open doekjes.

Met onder meer een groot aantal Belgische fans van Red Flame Chloé Vande Velde op de Eretribune van het Bingoal Stadion was ADO Den Haag Vrouwen er zondag veel aan gelegen de toeschouwers nog iets moois te bieden. Op het wedstrijdformulier stonden liefst achttien namen van speelsters afkomstig uit de Haagse jeugdopleiding. Met meerdere oud-Hagenaars liet Excelsior zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Uit de eerste van een reeks hoekschoppen mikte Lobke Loonen over. Van der Wal (paal) en Rijsbergen (naast) scoorden op miraculeuze wijze niet. Knap weggestoken door Vande Velde zag Rijsbergen een zeker lijkend doelpunt voorkomen door de voet van oud-Hagenaar Pothof. Een inzet van Daniëlle Noordermeer werd van de lijn gehaald. De vroeg ingevallen Van den Ende stuitte met een schot op Pothof. Rijsbergen kopte in de rebound over het gapende doel. Het zou toch niet zo'n dag worden?

Nee, besliste de in bloedvorm verkerende Rijsbergen. Op haar uithaal met links had Pothof geen enkel verweer. ADO Den Haag joeg direct door op meer. Loonen werd op het laatste moment geblokt. Van den Ende schoot de bal snoeihard in het zijnet. Een poging van Louise van Oosten werd door Pothof uit de hoek gezweefd. Van der Wal en Loonen slaagden er niet in de rood-zwarte muur op de lijn nog eens te doorbreken. 

ADO Den Haag Vrouwen sluit competitie af met zege

Na de onderbreking namen de Haagse vrouwen geen moment gas terug. De beloning kwam al snel. Loonen vond Rijsbergen voor het doel, zij misleidde de defensie met een pirouette en schoot de bal onhoudbaar binnen: 2-0. De sluizen leken nu definitief geopend. Kayra Nelemans schoot met rechts hard over. Vande Velde verwende haar fans bijna met een doeltreffende uithaal. Terwijl de supporters uit Gent het publiek trakteerden op volledig nieuwe ADO-aanmoedigingen en een voorzichtige Mexicaanse wave, poortte Van den Ende een opponente en vuurde hard naast. Aan de andere kant voorkwam Bo Vonk een doorbraak van oud-Hagenaar Hendriks met een fantastische sliding.

De thuisploeg spande zich in om de fans nog een toegift te geven. Van Oosten knalde na een geslaagde dribbel in het zijnet. Een omhaal van Vanessa Susanna verdween via een verdedigster naast. Uit de corner kopte Daniëlle Noordermeer over. Twee minuten voor tijd zorgde Ilham Abali voor nog een hoogtepunt. Na ruim drie jaar blessureleed, operaties en revalideren vierde zij haar rentree in de hoofdmacht en werd prompt uitgeroepen tot GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd. Na afloop werd er op de middenstip met bloemen en mooie woorden afscheid genomen van Sjaak Polak en de vertrekkende speelsters Maartje Looijen, Jaimy Ravensbergen, Anne Sellies, Wendy Balfoort en Kirsten van de Westeringh. Nikki IJzerman werd gelouwerd als winnares van de door shirtsponsor GirlPower Radio georganiseerde verkiezing van de speelster van het jaar.  

ADO Den Haag Vrouwen sluit competitie af met zege

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - Excelsior 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 34. Rijsbergen 1-0, 52. Rijsbergen 2-0

Scheidsrechter: Verhoeve

Toeschouwers: 852

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd / Vonk (70. Stoop), Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans / Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (88. Albali) / Rijsbergen (88. Viehoff), Loonen (70, Susanna), IJzerman (7. Van den Ende)

Opstelling Excelsior:

Pothof / Ridder, Kleine, Piqué, Van Gogh / Van den Born, Hendriks, Van Vliet / Breewel, De Keijzer, Udink

ADO Den Haag Vrouwen sluit competitie af met zege

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 07-05-23

SPONSOREN