Vrouwe Fortuna draait meidenteams een loer, beloften zegevieren in Zwolle

Ondanks de moeilijke weersomstandigheden en de masucliene tegenstand legden de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag prima voetbal op de mat. Alleen Vrouwe Fortuna stond een passende beloning in de weg. Met combeback kid Ilham Abali in de gelederen keerden de beloften zegevierend terug uit Zwolle (3-2).

De meiden onder 16 hadden op de vroege zaterdagmorgen in 's-Gravenzande al te kampen met stormachtige wind. Het strijdplan hield daar rekening mee en zo kwam het team van het trainerstrio Scholte, Guijt en De Zeeuw tot het vertrouwde goede voetbal. Lang leek dat minimaal een punt op te leveren tegen de jongens onder 15 van FC 's-Gravenzande. Een tegentreffer in de slotfase besliste anders.

Vrouwe Fortuna draait meidenteams een loer, beloften zegevieren in Zwolle

Een kleine twee uur later was de tegenwind in Delft zeker niet minder krachtig. De meiden onder 17 hadden op bezoek bij de jongens onder 16 van Concordia echter meer last van het feit dat zij zich aanvankelijk meer als muurbloempjes dan als mannenverslinders manifesteerden. Goalie Fleur de Bruijn moest in de eerste helft meerdere malen haar handschoenen uit de mouwen steken om haar doel schoon te houden. Pas toen de gasten de schroom van zich af wierpen, kwamen er mogelijkheden aan de andere kant. Floortje Bol liet zich na een dieptepass van Zoey Groenendijk niet naar de grond worstelen en stelde de doelman met een venijnige uithaal op de proef. Siwa Kuprowska zocht de bovenhoek, maar vond de keepershandschoenen. Een doorgekopte hoekschop bereikte net het hoofd van Anna Abspoel niet. En toen, vijf minuten vóór rust, moest De Bruijn toch het antwoord schuldig blijven op een schot in de korte hoek: 1-0.

Met de wind in de rug zette ADO Den Haag na de hervatting de tegenstanders onder steeds grotere druk. De gelijkmaker hing in de lucht. Een prima combinatie tussen Bol en Fien Leijdekker miste een afronder. Een inzet van Felicia de Zeeuw op aangeven van Dailindy Duyvesteijn werd door de keeper uit de hoek gegrabbeld. Een nieuwe poging van Bol en Leijdekker eindigde met een blok en weggestuurd door Duyvesteijn joeg Bol de bal hard over het doel. Een overtreding op Bol op de rand van het strafschopgebied leverde niet meer dan een vrije trap op. Groenendijk vond Bol, maar haar uithaal werd geblokt. UIt een hoekschop van Victoria Boerboom kopte Lola van der Hoorn in. Op de doellijn stond een Delftse verdediger in de weg. Uit een nieuwe corner bediende Boerboom Bol. Dit keer stuitte de bal via de lat over. Ook in de slotfase hield alleen Vrouwe Fortuna de Haagse meiden van scoren. Na een dieptepass van Krupowska werd Cheraya Zwarts door de verdediging gestuit. Een uithaal van Leijdekker kwam terug van een Delfts hoofd. En een laatste poging van Duyvesteijn kende ook geen succes. Een schrale troost: waar Aeolus flink in de bus blies, hield Pluvius het deze dag droog.

Vrouwe Fortuna draait meidenteams een loer, beloften zegevieren in Zwolle Vrouwe Fortuna draait meidenteams een loer, beloften zegevieren in Zwolle

Actiefoto's onder 16: Niels Piay

Datum: 25-03-23

SPONSOREN