Nederlaag ADO Den Haag Vrouwen op Varkenoord

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de zegereeks van de laatste weken voort te zetten. Op Varkenoord zorgde een tegengoal in de slotfase voor een schlemielige nederlaag.

Trainer Sjaak Polak kon op Varkenoord niet beschikken over topschutter Jaimy Ravensbergen. Daar tegenover stond de terugkeer in de selectie van Chloé Vande Velde, Bo Vonk, Nicole Stoop en Lobke Loonen. In de slagschaduw van De Kuip creëerden beide ploegen in een rommelig eerste kwartier nog geen kansen. Daniëlle Noordermeer nam als eerste het doel van Feyenoord van grote afstand onder vuur. Het schot was een makkelijke prooi voor de doelvrouw. Via Pleun Raaijmakers kwam ADO Den Haag daarna dicht bij een openingstreffer. Uit een hoekschop kopte zij rakelings naast. En zo zochten de opponenten na een helft van zeldzame hoogtepunten de kleedkamers op bij een brilstand. 

Nederlaag ADO Den Haag Vrouwen op Varkenoord

De tweede helft begon ook niet direct met vuurwerk. De eerste mogelijkheid was weer voor de gasten. Louise van Oosten zag haar schot gestopt. ADO Den Haag had het betere van het spel en ging nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong. Bij een indraaiende corner van Liz Rijsbergen ontsnapte de thuisclub. Volgens de Haagse vrouwen was de bal de doellijn gepasseerd, maar de scheidsrechter zag dat anders. Halverwege het tweede bedrijf vierde Lobke Loonen haar rentree als vervanger van Vanessa Susanna. In het Haags kwartiertje schotelde Wiëlle Douma met een afgemeten steekpass Manon van Raay een kans voor. Zij kwam een teenlengte tekort om he doel te vinden. En toen, uit het niets, kwam Feyenoord via De Graaf aan de leiding. In een poging de meubelen te redden, bracht Polak in de persoon van Gina Viehoff een extra spits in het veld. Een gelijkmaker was de gasten echter niet gegund.

Nederlaag ADO Den Haag Vrouwen op Varkenoord

Karakteristieken

Feyenoord - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 83. De Graaf 1-0

Scheidsrechter: Peeters

Toeschouwers: +/- 500

Opstelling Feyenoord:

Weimar/Baptiste, Ypema Obispa, Brandau/Van den Goorbergh (66. Boshuizen), Van de Ven, Verspaget/De Graaf, Cobussen (61. Ellouzi), Koopman (79. Conijnenberg)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd/Raaijmakers (87. Viehoff), Noordermeer Douma, Nelemans/Van Oosten (81. Vande Velde), Van Raay, Van der Wal/Rijsbergen, Susanna (66. Loonen), IJzerman

Fotografie: Richard de Vos

Nederlaag ADO Den Haag Vrouwen op Varkenoord

Datum: 24-03-23

SPONSOREN