Ilham Abali viert rentree bij beloften na drie jaar blessureleed, punt voor Poolse EK-heldin

Na drie jaar blessureleed maakte Ilham Abali zaterdag haar rentree bij ADO Den Haag Vrouwen als invalster bij de beloften. Het was één van de hoogtepunten in het duel van de beloften met Ajax.  Met de als Poolse EK-heldin teruggekeerde Siwa Kuprowska speelden de meiden onder 17 gelijk bij SV Leidschenveen. De meiden onder 16 gingen onderuit in Monster (4-1).

Het eerste hoogtepunt in de met spanning tegemoet geziene kraker tussen de beloften en Ajax deed zich voor in de sterke Haagse openingsfase. Nadat een poging van Shannon Tabi  na een flitsende actie van Iris Remmers was geblokt en Nikki van den Burg met een sliding uit het leerboek van Aad Mansveld een Amsterdamse aanval  onschadelijk had gemaakt, nam ADO Den Haag in de 16de minuut de leiding. Remmers danste eerst rond haar opponente en versloeg de sluitpost van Ajax vervolgens met een weergaloze boogbal: 1-0. En wie weet wat er was gebeurd als een dieptepass van June Burgers daarna niet net over het hoofd van Tabi was gevlogen. Nu greep Ajax de kans om snel terug te slaan en nog voor het half uur kregen de gasten een voorsprong kado. De ploeg van trainer Bianca Koppers had zichtbaar moeite om zich van die opdoffers te herstellen. Kort na de pauze werd een op het oog prima sliding op de bal in het Haagse strafschopgebied bestraft met een penalty. Opnieuw pakte Ajax de gift dankbaar uit: 1-3. Daarmee leek het geloof in een Haagse wederopstanding verdwenen.

Dat doorzettingsvermogen loont, bleek in de 70ste minuut. Als invalster maakte Ilham Abali haar rentree op het veld waar zij drie jaar geleden door een kruisbandblessure werd geveld. Dat de spelmaakster terug is, maakte zij duidelijk door haar duels direct zo fel in te gaan, dat Ajacieden zich genoodzaakt zagen meerdere keren naar de noodrem te grijpen.

Ilham Abali viert rentree bij beloften na drie jaar blessureleed, punt voor Poolse EK-heldin

Op een boogscheut van het Bingoal Stadion speelden de meiden onder 17 zaterdag tegen de jongens onder 16 van SV Leidschenveen. De ploeg van trainer Marten Glotzbach kon voor dit duel weer beschikken over topschutter Siwa Kuprowska. Zij schoot Polen onder 17 vorige week met twee cruciale treffers tegen Roemenië (2-1) en Tsjechië (2-2 diep in blessuretijd) hoogstpersoonlijk naar de eindronde van het Europees Kampioenschap. 

Tegen de Leidschenveense jongens hadden de Haagse meiden tijd nodig om zich onder de druk uit te kunnen spelen. Toen dat eenmaal lukte, kwamen er ook kansen. Cheraya Zwarts bekroonde het goede positiespel door de score met een schot in de kruising te openen: 0-1. In de tweede helft wist de thuisploeg de bordjes te verhangen. Binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Daarna bezweek de Haagse defensie bijna onder de druk. Doelvrouw Dille de Kuiper weigerde echter te capituleren en hield haar doel verder schoon.

Ilham Abali viert rentree bij beloften na drie jaar blessureleed, punt voor Poolse EK-heldin Ilham Abali viert rentree bij beloften na drie jaar blessureleed, punt voor Poolse EK-heldin Ilham Abali viert rentree bij beloften na drie jaar blessureleed, punt voor Poolse EK-heldin

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 19-03-23

SPONSOREN