MO16 doet zegevierend afstand van rode lantaarn, beloften lopen een blauwtje

Met een zwaarbevochten zege op Quick namen de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag afstand van de laatste plaats. De beloften leden een bittere nederlaag tegen PEC Zwolle.

Op de vroege zaterdagochtend begonnen de meiden onder 16 op Houtrust klaarwakker aan het duel met de jongens onder 15 van Quick. Met Sam van den Akker als onvermoeibare aanjager op het middenveld gaf ADO Den Haag de tegenstanders een helft lang bijna geen kans de middenlijn te overschrijden. Victoria Boerboom zorgde drie keer naeen voor alarmfase 1 voor het doel van Quick. Uit een vrije trap kogelde zij in de muur. Een hoekschop van haar na een lange solo van Maira Boosman schampte het hoofd van Floortje Bol en een schot van afstand ging naast. Ook een poging van afstand van Lotte Vermeulen had geen succes. Uit weer een vrije trap nam Boerboom van zeker 30 meter het doel nog eens onder vuur. Dit keer eindigde haar projectiel via de lat hoog in het net: 1-0.

In de tweede helft had de thuisploeg meer moeite Quick op veilige afstand te houden. Omdat een scherpe voorzet van Sanne Rotmans geen voet vond en een schot van Bol werd gekeerd, hielden de gasten uitzicht op een gelijkmaker. Met een knappe parade maakte doelvrouw Simone HIllenaar een poging onschadelijk. Vervolgens kreeg de langharige spits van Quick de spreekwoordelijke niet te missen kans. Tot opluchting van de aanhang kwam de bal terug van de paal. Vijf minuten voor tijd was het aan de andere kant wel prijs. Katja Piay gaf een trekbal op maat. Hoog opverend volleerde Vermeulen haar ploeg in veilig vaarwater: 2-0.   

MO16 doet zegevierend afstand van rode lantaarn, beloften lopen een blauwtje MO16 doet zegevierend afstand van rode lantaarn, beloften lopen een blauwtje MO16 doet zegevierend afstand van rode lantaarn, beloften lopen een blauwtje MO16 doet zegevierend afstand van rode lantaarn, beloften lopen een blauwtje

Halverwege de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle moeten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zich hebben afgevraagd hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat er 0-1 op het scorebord stond. Toegegeven, de paal had doelvrouw Isa Grimmius een keer geholpen een tegentreffer te voorkomen. Maar aan de andere kant creëerde de thuisploeg meer dan voldoende kansen om met een comfortabele voorsprong aan de thee te gaan.

Dat begon al in de allereerste minuut. Na een dieptepass van Lynn Verhoef passeerde Anne van Egmond - die haar rentree vierde met de aanvoerdersband - de Zwolse doelvrouw met een lob. De bal stuitte rakelings naast. Niet veel later zag Brigitte Franken een schot gestopt.  Nadat Iris Remmers de Zwolse achterhoede haar hielen had laten zien, mikte Shannon Tabi naast. Van Egmond haalde na een geslaagde steal uit met links. Via de binnenkant van de paal kwam de bal terug in het veld. Twee keer achter elkaar wist Franken de bal bij de Zwolse opbouw te onderscheppen. De eerste maal schoot zij zelf nipt naast. Bij de volgende gelegenheid landde de boogbal van Tabi op het dak van het doel. En toen, in blessuretijd, kwam PEC Zwolle ook nog eens aan de leiding.

Vastbesloten om dat onrecht recht te zetten, hervatte het team van trainer Bianca Koppers de wedstrijd. De uitblinkende Van Egmond gaf direct het goede voorbeeld. Zij won een cruciaal duel en haalde zo verwoestend hard uit dat de bal via de handen van de doelvrouw toch in de bovenhoek verdween: 1-1. Op jacht naar de volle winst kwam ADO Den Haag meerdere keren dicht bij een tweede goal. Een nieuwe poging van Van Egmond haalde de Zwolse sluitpost uit de hoek. Na een steekpass van Van Egmond werd een schot van Remmers geblokt. De daaropvolgende uithaal van Quinty Dupon verdween via de vuisten van de goalie over. Een vloeiende Haagse combinatie eindigde bij Myrthe Korstanje, die het doel te hoog zocht. Toen de moegestreden thuisploeg zich neer leek te leggen bij een puntendeling, had het lot zes minuten voor tijd nog een onaangename verrassing in petto: 1-2.

Foto's: Niels Piay

Datum: 18-02-23

SPONSOREN