Nog geen lente voor meiden onder 16, monsterzege O17, beloften halen uit

In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie liepen de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag tegen een nederlaag aan. De meiden onder 17 trakteerden de enthousiaste fans op Houtrust op een doelpuntenlawine. De beloften haalden uit bij Excelsior.

De jongens onder 15 van Verburch trokken op Houtrust tegen de meiden onder 16 uiteindelijk aan het langste eind. Floortje Bol zorgde in de frisse voorjaarszon voor een geluksmoment door te scoren. De tegenstander wist ten slotte drie keer het net te vinden.

De vele vrouwenvoetbalfans op Houtrust konden vervolgens getuige zijn van het eerste voorjaarsoptreden van de meiden onder 17 tegen de jongens onder 16 van RVC Celeritas. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Het team van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon lieten de ene na de andere aanval op het doel van de gasten afrollen. Nog voor er twee minuten waren verstreken resulteerde dat in de openingstreffer. Halverwege was de score al opgelopen tot 6-0. Na de thee voegden de Haagse meiden daar liefst tien voltreffers aan toe. De speelsters die de man aan het scorebord overwerk bezorgden: Siwa Kuprowska (4), Cheraya Zwarts (2), Tesja Kartomo (2), Emily Nahon (uit O16, 2), Fien Leijdekker (2), Maaike van Dongen, Anouk van Sint Annaland, Olivia Verbeet en Felicia de Zeeuw. Doelvrouw Dille de Kuiper kon zich voornamelijk beperken tot meejuichen. 

 

Nog geen lente voor meiden onder 16, monsterzege O17, beloften halen uit Nog geen lente voor meiden onder 16, monsterzege O17, beloften halen uit Nog geen lente voor meiden onder 16, monsterzege O17, beloften halen uit

Zouden de beloften de uitwedstrijd tegen Excelsior oorspronkelijk in het stadion van de Kralingers spelen, ter elfder ure was het duel toch weer verbannen naar de bijvelden van Woudestein. De gasten lieten zich daardoor niet weerhouden om het publiek sprankelend voetbal voor te schotelen. Onze verslaggever zag Isa Grimmius in het Haagse doel weer verder groeien als betrouwbare sluitpost en genoot tevens onder meer van het spel van plaatsvervangend captain Femke Potjewijd en schakelcentrale Quinty Dupon en de Braziliaanse skills van Iris Remmers. Nog voor er een half uur was verstreken, was de wedstrijd beslist door twee fraaie treffers van Wendy Balfoort en één van de ongrijpbare Gina Viehoff. Remmers bepaalde net na het uur de eindstand op 0-4.   

Nog geen lente voor meiden onder 16, monsterzege O17, beloften halen uit

Foto's: Carlo Bol en Ulis van Maanen

Datum: 29-01-23

SPONSOREN