Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

 Vrijdag 27 januari staat de eerste thuiswedstrijd van 2023 op het programma, met PEC Zwolle als tegenstander. Beide ploegen stonden 33 keer eerder tegenover elkaar in de competitie. 21 keer wist ADO Den Haag Vrouwen te winnen, tegenover zeven nederlagen. De overige vijf duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen boekten de groengelen buitenshuis een 0-3 zege. Nikki IJzerman, Daniëlle Noordermeer en Louise van Oosten zorgden voor de Haagse doelpunten.

PEC Zwolle kwam afgelopen weekeinde niet in actie, maar verloor drie van de laatste vier wedstrijden voor de winterstop. Met acht punten uit tien duels staat de club uit Overijssel op de negende plaats. Het elftal scoorde tot nu toe nog slechts zeven keer. Alleen VV Alkmaar (6) was minder trefzeker dit seizoen. De afgelopen twee duels verloor ADO Den Haag Vrouwen, maar daarvoor had de Residentieclub een reeks van drie zeges zonder tegendoelpunt. Mede daardoor staat de ploeg vierde met zestien punten uit elf wedstrijden.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

“Het kan een gunstige periode voor ons zijn, maar geen enkele wedstrijd is makkelijk,” kijkt Vanessa Susanne vooruit op de komende wedstrijden tegen lager geklasseerde clubs. “We zullen dus elke wedstrijd alles moeten geven om die wedstrijden te winnen en zoveel mogelijk punten te behalen.”

De afgelopen jaren speelde de 25-jarige aanvalster in België, Engeland en Italië, om afgelopen zomer terug te keren in de Eredivisie. “Het grootste verschil is denk ik de manier van voetballen en ook de verschillen in cultuur. Dat is mij overigens allemaal goed bevallen,” kijkt de international van Aruba terug op de afgelopen jaren. Nadat ze eerder al voor PSV in actie kwam, speelde ze vorige week tegen Ajax voor het eerst dit seizoen negentig minuten namens ADO Den Haag Vrouwen. “We hebben een leuke groep en het bevalt goed, dus ik heb het naar mijn zin.”

Ze verwacht dat de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen PEC Zwolle een leuk duel wordt. “Voor ons is het vooral belangrijk dat wij ons eigen spel blijven spelen en de tegenstander niet onderschatten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door wedstrijdsponsor Hoornwijck Investeringen en balsponsor VBHA. De wedstrijd wordt op vrijdag 27 januari gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Richard de Vos

Datum: 27-01-23

SPONSOREN