ADO Den Haag Vrouwen laat winstpunten in blessuretijd glippen

ADO Den Haag Vrouwen leek vrijdag op weg naar een zwaarbevochten zege op PEC Zwolle. In blessuretijd moesten de pupillen van Sjaak Polak toch nog een gelijkmaker toestaan.

In het winterse Bingoal Stadion begon ADO Den Haag Vrouwen niet al te voortvarend aan de wedstrijd. Op aangeven van Lobke Loonen mikte Vanessa Susanna wel als eerste op het doel. Haar schot werd gekeerd. Aan de andere kant greep Daniëlle Noordermeer goed in toen een Zwolse doorbraak dreigde. Op de volgende mogelijkheid was het wachten tot de tiende minuut. Nikki IJzerman veroverde op eigen helft de bal, Kayra Nelemans stuurde met een dieptepass Liz Rijsbergen op avontuur en de Leidse dribbelaar liet zich door niets of niemand verhinderen om de score te openen: 1-0.

Met die voorsprong op zak schoot Jaimy Ravensbergen uit de draai over en zag IJzerman een poging in de armen van de doelvrouw eindigen. Noordermeer wist met een flinke sliding Zwols gevaar te verijdelen. Eigenlijk uit het niets wisten de Haagse vrouwen de voorsprong te vergroten. Rijsbergen onderschepte de bal in de buurt van het Zwolse strafschopgebied en zond het leer linea recta in de verste hoek: 2-0. Bij die stand bleef het in de eerste helft, ook omdat Barbara Lorsheyd een schot in de korte hoek stopte en een hoekschop uit haar strafschopgebied bokste.  

ADO Den Haag Vrouwen laat winstpunten in blessuretijd glippen

Kort na de thee liet de thuisploeg een goede mogelijkheid liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een goede rush gaf Rijsbergen de bal strak voor. IJzerman vuurde over. Daarna probeerde Rijsbergen het van grote afstand. De bal ging naast. Aan de andere kant moest Lorsheyd een poging van Noordman onder de lat vandaan tikken.

PEC Zwolle kreeg daarna steeds meer grip op de wedstrijd. De Haagse vrouwen lieten het bij nieuwe afstandsschoten van Chloé Vande Velde (in handen van de doelvrouw) en Nelemans (naast). De ingevallen Manon van Raay zag een steekbal op IJzerman net onderschept. Lorsheyd zag steeds vaker Zwolse aanvallen op zich afkomen. In de 72ste minuut kon zij bij een scrimmage voor het doel een tegentreffer niet verhinderen: 2-1. In het Haags kwartiertje nam de Zwolse druk toe. Bij het aanbreken van de blessuretijd leken de punten toch in de Residentie te blijven. Een laatste schot op het doel van Van der Vegt leverde de Zwolse vrouwen alsnog een niet onverdiend punt op.

ADO Den Haag Vrouwen laat winstpunten in blessuretijd glippen

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle 2-2 (2-0)

Scoreverloop: 10. Rijsbergen 1-0, 36. Rijsbergen 2-0, 72. Speelman 2-1, 93. Van der Vegt 2-2

Toeschouwers: 362

Scheidsrechter: Huijs

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd/Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans/Vande Velde, Ravensbergen, IJzerman (78. Wammes)/Rijsbergen, Loonen (91. Raaijmakers), Susanna (46. Van Raay)

Opstelling PEC Zwolle:

Van der Flier/Vliek, Pruim, Noordman, Walk, Maatman, Van Bentem, Van de Velde, Rutgers, Kemper, Weiman

Fotografie: Richard de Vos

ADO Den Haag Vrouwen laat winstpunten in blessuretijd glippen

Datum: 27-01-23

SPONSOREN