Meiden onder 16 niet agressief genoeg in kleine klassieker

In het Europese toernooi met Racing Genk, Club Brugge en Ajax als andere deelnemers lieten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zich zaterdag de kaas van het brood eten door Feyenoord. 

"Eigen schuld, dikke bult", was de conclusie van het trainerstrio Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw na de klene klassieker op Varkenoord. Katja Piay had al in de tweede minuut voor een prima start gezorgd door na een geslaagde actie de doelvrouw kansloos te passeren: 0-1. Daarna was de wedstrijd wat gezapig en kon de thuisclub van slap verdedigen door ADO Den Haag gebruik maken om de stand gelijk te trekken. In de 26ste minuut zetten de gasten dat weer recht. Sam van den Akker speelde Isa van Schaik vrij en ook haar uithaal was onhoudbaar: 1-2.

In het tweede bedrijf lieten de Haagse meiden zich nog eens in slaap sussen. Jasmijn Windhorst liet een goede mogelijkheid liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Haar schot belandde in het zijnet. Dat kwam de gasten duur te staan, want in de tegenaanval werd het 2-2. Vlak voor tijd viel uit een hoekschop ook nog eens de 3-2. 

Datum: 22-01-23

SPONSOREN