Winterse warming-up beloften in Katwijk, O16 schiet uit slof

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen gebruikten het prestigieuze Wintercup Holland-toernooi het afgelopen weekend om zich op te warmen voor de hervatting van de competitie. De meiden onder 16 toonden zich schotvaardig in een oefenduel bij Graaf Wilem II VAC

Op Sportpark De Kooltuin in Katwijk kenden de Haagse beloften op de stormachtige zaterdag een mindere eerste toernooidag. Na een gelijkspel tegen het Nederlands politieteam (0-0) en een nipte overwinning op Always Forward (1-0) werd in de laatste krachtmeting verloren van het thuis spelende FC Rijnvogels (1-2). Onze reizende reporter zag deze dag onder meer een fantastische goal van Sue van der Made en een subtiel intikkertje van Myrthe Korstanje.

In de strijd om de vijfde plaats traden de beloften zondag in het strijdperk tegen FC Eindhoven, halverwege het seizoen de koploper van de Topklasse. In dit duel bleek het team van trainer Bianca Koppers warmgedraaid. Jade Linthorst, Iris Remmers en Korstanje schoten hun ploeg naar 3-0..

De meiden onder 16 oefenden zaterdag tegen de meiden onder 17 van Graaf Willem II VAC. De net naar de landelijke divisie gepromoveerde tegenstander maakte het de gasten in de eerste helft nog een tijd lastig. Toen Jasmijn Windhorst de score eenmaal had geopend uit een vrije trap van Sanne Rotmans, openden zich de hemelsluizen. Via treffers van Floortje Bol (5), Jet van Mierlo en Victoria Boerboom (2) liep ADO Den Haag verder uit. Bij de stand 0-9 stokte het scorebord.

Winterse warming-up beloften in Katwijk, O16 schiet uit slof

Foto beloften: Ulis van Maanen

Datum: 16-01-23

SPONSOREN