Dag 4: ADO Den Haag Vrouwen leest Levante de levieten

In de aanloop naar de hervatting van de competitie won ADO Den Haag Vrouwen woensdag ook een tweede oefenduel. In Spanje moest het in de Primera Division uitkomende Levante Las Planas in het zand bijten.

Na een eerdere oefenwedstrijd tegen Barcelona in 2013 trad ADO Den Haag Vrouwen dit keer onder de Spaanse zon aan tegen een andere Catalaanse club, Levante Las Planas uit Sant Joan Despi. Nadat Louise van Oosten zich vroeg geblesseerd had moeten laten vervangen door Manon van Raay, zorgden de Haagse vrouwen voor het eerste gevaar. Uit een voorzet van Liz Rijsbergen vuurde Jaimy Ravensbergen voorlangs. In de 14de minuut was er reden voor een Haags feestje. Met een doeltreffende lob opende Rijsbergen de score: 0-1. Niet veel later kwam Nikki IJzerman een teenlengte tekort om de voorsprong te verdubbelen. Vervolgens onderscheidde Barbara Lorsheyd zich door tot twee keer toe een gelijkmaker te voorkomen. Na een schot over het doel van IJzerman brak de rust aan met een voorsprong op zak.

De tweede helft ging van start met een poging van afstand van Van Raay. Haar inzet werd onschadelijk gemaakt. In de 54ste minuut moest de man aan het scorebord wel weer aan de slag na een nieuwe Leidse combinatie. Uit een vrije trap van Rijsbergen bracht Ravensbergen de stand op 0-2. Al een minuut later deed de thuisploeg dan toch wat terug na een onderschepping op de Haagse helft: 1-2. Van Raay had bijna een perfect antwoord in huis. Haar uithaal schampte de lat. Later was zij aan de andere kant van waarde door de bal van de Haagse doellijn te halen. Na de nodige wissels luisterde de ingevallen Vanessa Susanna het Haags kwartiertje op. Na een prima individuele actie schoot zij het leer in de 79ste minuut in de korte hoek: 1-3. Isa Grimmius hielp die voorsprong in stand te houden, eerst door goed haar doel te verkleinen en vervolgens met een knappe parade. 

Dag 4: ADO Den Haag Vrouwen leest Levante de levieten

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (61. Grimmius)/Vonk (66. Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Douma (58. Stoop), Nelemans (76. Van den Ende)/Van Oosten (6. Van Raay), Van der Wal, Vande Velde (46. Wammes, 73. Viehoff)/Rijsbergen (66. Susanna), Ravensbergen, IJzerman (67. Balfoort)

Dag 4: ADO Den Haag Vrouwen leest Levante de levieten

Datum: 11-01-23

SPONSOREN