ADO Den Haag Vrouwen zegevierend nieuwe jaar in, O16 wint weer Europees

Op weg naar een trainingskamp in Spanje oefende ADO Den Haag Vrouwen vrijdag in Rijswijk tegen PEC Zwolle. Trainer Sjaak Polak zag zijn pupillen ondanks een soms mistig vizier overtuigend winnen.

Op het Sportpark Prinses Irene grepen de Haagse vrouwen wel direct het initiatief, maar waren zij soms slordig in balbezit. Daardoor bleef het aantal kansen schaars. Jaimy Ravensbergen trof na een vlotte combinatie tussen Bo Vonk en Liz Rijsbergen het zijnet. Rijsbergen en Manon van Raay volleerden de bal respectievelijk over en nipt naast. Rijsbergen werd vrij voor het doel net geblokt en zag de herkansing van Nikki IJzerman uit de hoek gehaald worden. IJzerman stuitte na een steekpass van Rijsbergen nogmaals op de doelvrouw en een uithaal van Ravensbergen werd op slag van rust net onder de lat gepareerd.

Na de pauze lieten beide trainers hun complete reservebank in actie komen. De van vers bloed voorziene Haagse formatie was onmiddelijk bij de les. Van Raay fungeerde zeven minuten na rust als aangeefster en de mee opgerukte Daniëlle Noordermeer liet de goalie kansloos met een vinnige schuiver in de hoek: 1-0.  Vier minuten later was het opnieuw prijs. Haags jagen leverde balbezit op de Zwolse helft op. Dante Wammes beproefde van buiten het strafschopgebied haar geluk en zag het leer tussen de benen van de doelvrouw door in het net belanden: 2-0. Bij die stand bleef het uiteindelijk. Terwijl de Haagse elf de kleedkamer opzocht, werd verderop in Den Haag het laatste vuurwerk afgestoken.

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (46. Grimmius); Vonk (46. Pijnacker Hordijk), Stoop, Douma (46. Noordermeer), Nelemans (60. Van den Ende); Van der Wal (46. Raaijmakers), Ravensbergen, Van Raay (60. Vande Velde); Rijsbergen (46. Wammes), Loonen (67. Balfoort), IJzerman (60. Dankelman)

ADO Den Haag Vrouwen zegevierend nieuwe jaar in, O16 wint weer Europees

Europese winst onder 16

Voor het vervolg van hun Europese toernooi stapten de meiden onder 16 zaterdag in de enige echte ADO Den Haag-spelersbus. Aangekomen in Genk zetten de gasten met de wind in de rug hun tegenstanders van Racing Genk direct zwaar onder druk. Alleen verzuimde het team het overwicht ook in doelpunten om te zetten. Bij de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was het wel direct raak: 1-0. Dat liet het team van het trainerstrio Scholte, Guijt en De Zeeuw niet op zich zitten. Op het halfuur resulteerde dat in een corner, waaruit Isa van Schaik de bal binnen liep: 1-1. Aangemoedigd door dat succes joeg de Haagse ploeg door op meer. De beloning kwam vlak voor de thee, toen een vrije trap van Victoria Boerboom via een Genks been in het doel vloog: 1-2. Met wind tegen en een op z'n Engels spelende tegenstander had ADO Den Haag het in de tweede helft lastig om tot goed voetbal te komen. De verdediging gaf echter geen krimp. Aan de andere kant stuurde Boerboom Lotte Vermeulen vrij richting doel. Haar inzet werd door de doelvrouw gestuit, maar in de rebound kende Inge van Lenthe geen genade: 1-3.

De volgende Europese kraker: ADO Den Haag-Club Brugge op zondag 12 februari op Sportpark Prinses Irene, aftrap 14.30 uur.   

ADO Den Haag Vrouwen zegevierend nieuwe jaar in, O16 wint weer Europees ADO Den Haag Vrouwen zegevierend nieuwe jaar in, O16 wint weer Europees ADO Den Haag Vrouwen zegevierend nieuwe jaar in, O16 wint weer Europees

Foto's onder 16: Niels Piay

Datum: 06-01-23

SPONSOREN