Valse start MO17 op ADO Den Haag Vrouwendag, welkome zege O16, onnodig verlies beloften

Met optredens van de meiden onder 17, onder 16 en de beloften kende Houtrust zaterdag weer een ware ADO Den Haag Vrouwendag. In het eerste duel hadden de meiden onder 17 een valse start tegen de Koninklijke HVV. De meiden onder 16 knokten zich naar een verdiende zege op Forum Sport. De beloften toonden te veel respect voor de tegenstander in de topper tegen PSV.

Na een ondanks de nederlaag goede wedstrijd tegen SVC '08 kwam het team van trainer Marten Glotzbach tegen de jongens onder 16 van HVV struikelend uit de startblokken. De allereerste aanval van de gasten resulteerde in een scherp aangesneden voorzet, die tot ieders verbazing rechtstreeks in het doel belandde. Na die domper hadden de meiden onder 17 veel moeite om zich onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Zelf kansen afdwingen zat er niet in. Dille de Kuiper moest in het Haagse doel wel regelmatig in actie komen en mocht niet mopperen dat de schade halverwege tot 0-2 beperkt bleef.

Na de thee wisten de Haagse meiden zich in een aangepaste formatie wel wat beter aan de ongewenste omhelsing door de tegenstander te ontworstelen. Dat gebeurde overigens pas nadat HVV een te weifelend ingrijpende defensie voor de derde maal had doorbroken. Uit een hoekschop van Felicia de Zeeuw nam Anna Abspoel als eerste het doel onder vuur. Haar inzet werd weggewerkt. Daarna zagen Maaike van Dongen en Fien Leijdekker, na goed voorbereidend werk van Siwa Kuprowska, een poging geblokt. Een schot van De Zeeuw leverde niet meer dan een corner op. Aan de overkant was HVV nog wel een keer succesvol: 0-4. Kort vóór het laatste fluitsignaal voorkwam een dubbele redding van De Kuiper een grotere nederlaag.

Een week na het verlies tegen Ajax ontvingen de beloften opnieuw een topploeg. Na een lange periode van aftasten zorgde de thuisploeg voor de eerste dreiging. Een voorzet van Dante Wammes verdween voorlangs het doel. Met een fraaie dieptepass stuurde June Burgers Gina Viehoff alleen richting doel. Zij joeg de bal over. Nadat ook een vrije trap van Burgers niet tot resultaat had geleid, brak een periode aan waarin onnodig balverlies leidde tot kansen voor PSV. Doelvrouw Isa Grimmius en Femke Potjewijd wisten een eerste mogelijkheid onschadelijk te maken. Daarna stond Grimmius met drie knappe reddingen een tegentreffer in de weg.

Aan het begin van de tweede helft leek de thuisploeg het initiatief te heroveren. Jill van den Ende vuurde een keer over en Zenna van Delft zag een schot gekeerd. Ook Wammes zocht het doel te hoog. Aan de andere kant greep Grimmius nog eens twee keer goed in. Toen bij een verdwaalde hoge bal een PSV-spits vogelvrij in mocht koppen, was zij echter kansloos. Halverwege de tweede helft profiteerde PSV nog eens van te veel vrijheid. De sterk ingevallen Shannon Tabi deed bijna direct iets terug. Haar uithaal schroeide de handschoenen van de goalie en werd door een back weggewerkt. In de slotfase werd zij door Quinty Dupon nog eens richting doel gestuurd, maar nu ging haar schot over.  

Valse start MO17 op ADO Den Haag Vrouwendag, welkome zege O16, onnodig verlies beloften

De meiden onder 16 traden in het strijdperk tegen de jongens onder 15 uit Forum Hadriani. De thuisploeg had het initiatief en de eerste kansen. Isa van Schaik schoot rakelings naast en ook een poging van Danique Boerboom miste het doel. De tegenaanvallen van Forum Sport waren niet van gevaar ontbloot, maar de Haagse defensie greep steeds tijdig in en anders ontfermden de veilige armen van Simone Hillenaar zich over de bal. De gasten ontsnapten bij een voorzet van Lotte Vermeulen op Inge van Lenthe en konden ook opgelucht ademhalen bij pogingen van Van Schaik (naast), Nathalie Wijnants (gestopt) en Jasmijn Windhorst (naast). Verder zagen Sam van den Akker en Vermeulen schoten gestuit.

In de tweede helft was Van Schaik bij een corner dicht bij een goal. De bal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant hield Hillenaar met een katachtige reflex en de hulp van de paal haar doel schoon. Met een uitstekende uittrap stond zij daarna aan de basis van de openingstreffer. Katja Piay, aan de wedstrijd begonnen als rechtsback en daarna getransformeerd tot linksbuiten, dook op exact het juiste moment op voor het doel om als een volleerde spits af te ronden: 1-0. Vijf minuten later leek het duel beslist. Victoria Boerboom stal de bal in de zestienmeter en Piay joeg het leer prompt in de kruising: 2-0. Anderhalve minuut voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Forum Sport de spanning toch nog even terug: 2-1. Verder lieten de Haagse meiden de tegenstander niet komen.  

Valse start MO17 op ADO Den Haag Vrouwendag, welkome zege O16, onnodig verlies beloften Valse start MO17 op ADO Den Haag Vrouwendag, welkome zege O16, onnodig verlies beloften Valse start MO17 op ADO Den Haag Vrouwendag, welkome zege O16, onnodig verlies beloften

Fotografie: Niels Piay en Mylène Herfst

Datum: 26-11-22

SPONSOREN