Weinig reden tot juichen op Black Saturday

Voor de fans van de opleidingsteams van ADO Den Haag Vrouwen waren er zaterdag geen doelpunten te vieren. De beloften bleven in de topper tegen Ajax met lege handen. De meiden onder 17 hadden geen antwoord op vijf voltreffers van de jongens van SVC '08. De meiden onder 16 behaalden hun eerste punt bij Quick.

Op een koud en duister Houtrust speelden de beloften tegen koploper Ajax een veelbelovende eerste helft. Weliswaar had de met Vanessa Susanna versterkte aanval moeite om openingen te vinden in de Amsterdamse defensie, de Haagse verdediging liet de tegenstander ook bijna niet in de buurt van het doel komen. Doelvrouw Isa Grimmius bracht uitlopend redding op een kopbal uit een vrije trap en wist ook een schot goed te pareren. Aan de andere kant was een steekpass van Zenna van Delft na een geslaagde balverovering net te hard voor Shannon Tabi. June Burgers wist Susanna daarna wel te lanceren, maar haar schot ging naast. Ook de laatste poging van Ajax voor de thee vloog langs het doel.

Vroeg in het tweede bedrijf was het wel raak toen een Ajacied plotseling vrij voor Grimmius kon uithalen. Nadat een schot van Anne van Egmond het doel had gemist, maakte een ongelukkige carambole Grimmius net na het uur kansloos: 0-2. Na de nodige wissels was ADO Den Haag toen veroordeeld tot een inhaalrace. De kansen op een aansluitingstreffer bleven schaars. Van Delft zag een schot gestopt. Een poging van Myrthe Korstanje verdween via de handen van de doelvrouw naast. De kopbal van Laura Dankelman uit de corner miste kracht. Vlak voor het laatste fluitsignaal vond een voorzet van Jill van den Ende net geen ploeggenoot.   

Weinig reden tot juichen op Black Saturday

De meiden onder 16 speelden uit tegen de jongens onder 15 van Quick een aantrekkelijke wedstrijd. Strijdend voor elke bal waren de meiden de evenknie van de tegenstander. Dat leverde ook kleine kansen op, maar helaas geen doelpunten. Aan de andere kant werd soeverein verdedigd en hield de uitstekend keepende Simone Hillenaar haar doel schoon. Ondanks de 0-0 was het publiek bij deze wedstrijd de winnaar en de clubscheidsrechter van Quick verdiende de prijs voor Man of the Match. 

In de voetbalachtertuin van de Amerikaanse ambassade deden de meiden onder 17 geen moment voetballend onder voor de ferme Scheveningse knapen onder 16  van SVC '08. Alleen kregen ze wel een lesje in effectiviteit. Een overtreding op Siwa Kuprowska bood Felicia de Zeeuw de kans als eerste het doel onder vuur te nemen. Haar trap richting bovenhoek was een prooi voor de keeper. Aan de andere kant moest Fleur de Bruijn bij de eerse kans voor SVC wel vissen. Vlot combinerend bleven de gasten kansen scheppen. Maaike van Dongen schoot net naast en Kuprowska werd in scoringspositie geblokt. Door het spel van de tegenstander voelden de gastheren zich soms genoodzaakt de botte bijl boven te halen. Uit weer een vrije trap was Anna Abspoel dicht bij de verdiende gelijkmaker. De lat stond succes in de weg. In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. De thuisclub kwam snel op 2-0. Alice Reto trof na een prima aanval de benen van de keeper en een inzet van Abspoel uit een hoekschop werd van de lijn gehaald. Aan de overkant bracht De Bruijn goed redding, maar moest bij de volgende gelegenheid toch weer de trieste gang naar het net maken. ADO Den Haag bleef jagen op een goal, maar zag SVC '08 uitlopen naar 5-0. Zelfs een spreekwoordelijke eretreffer was de gasten dit keer niet gegund.

Fotografie: Ulis van Maanen

Datum: 19-11-22

SPONSOREN