Oefennederlaag ADO Den Haag Vrouwen, kunstlicht brengt beste naar boven bij MO16

ADO Den Haag Vrouwen oefende woensdag in Leiderdorp tegen de jongens onder 17 van RCL, die met 3-2 zegevierden. In het tweede Europese optreden dit seizoen speelden de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen woensdag een prima wedstrijd tegen Ajax. Alleen een wrede speling van het lot stond een goed resultaat in de weg.

Vooral voor de rust maakten de jongens van RCL het de Haagse vrouwen knap lastig. Al binnen acht minuten had Barbara Lorsheyd twee keer de gang naar het net moeten maken. Bekomen van die schok deed Wendy Balfoort in de 14de minuut iets terug. Uit een hoekschop van Jill van den Ende kopte zij de bal tegen de touwen: 2-1. De gastheren bleven daarna meer in de aanval en maakten van Haags balverlies gebruik om de marge weer tot twee te vergroten.

In de tweede helft kwamen de Haagse vrouwen beter voor de dag. Dat leidde ook tot kansen, maar een aansluitingstreffer bleef te lang uit. Met nog zes minuten te gaan stelde Gina Viehoff de keeper op de proef met een vinnig afstandsschot. Hij kreeg de bal niet klem en Lobke Loonen was er als de kippen bij om de eindstand op 3-2 te bepalen. 

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (46. Grimmius); Vonk (60. Douma), Pijnacker Hordijk (60. Vande Velde), Stoop, Van den Ende (60. Nelemans); Van Raay, Raaijmakers, Loonen; Wammes, Balfoort (60. Noordermeer), Susanna (46. Viehoff) 

Oefennederlaag ADO Den Haag Vrouwen, kunstlicht brengt beste naar boven bij MO16

Onder de lichtmasten van Wilhelmus aan de overkant van de Vliet hervatten de Haagse meiden onder 16 de internationale competitie met Ajax, Feyenoord, Club Brugge en Racing Genk. Voor een goed gevulde hoofdtribune riep de wedstrijd al snel herinneringen op aan de klassieke botsingen tussen Amsterdams gogme en Haagse onverzettelijkheid. Ajax begon frivool, maar ADO Den Haag nam al gauw het initiatief over en creëerde ook de eerste kansen. Floortje Bol kon na een steal vrij opstomen richting doel, maar schoot over. De iets te ver naar buiten gedrongen Jasmijn Windhorst zag haar inzet in de handen van de doelvrouw eindigen. En toen was het toch raak. Lotte Vermeulen werd vrijgespeeld op de rechtervleugel en vond uit een moeilijke hoek met effect het net: 1-0. Ajax probeerde direct iets terug te doen. Simone Hillenaar hield stijlvol haar doel schoon. In het tweede kwart van de wedstrijd herhaalde ADO Den Haag haar succesformulie. Opnieuw sprintte Vermeulen vrij richting het doel en nu stuurde zij het leer in de korte hoek: 2-0. Dit keer had Ajax wel een antwoord paraat. Uit een vrije trap werd Hillenaar gepasseerd.

Na een groot aantal wissels drongen de gasten in het tweede bedrijf ADO Den Haag achteruit. De Haagse verdediging stond echter als een huis. Bij een zeldzaam slippertje redde Hillenaar met de voet. Aan de andere kant volleerde Sam van den Akker over uit een corner en vond een nieuwe hoekschop van Victoria Boerboom net geen Haags hoofd. In de slotfase lieten de meiden mogelijkheden liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Windhorst schoot eerst voorlangs en vond vervolgens niemand voor het doel met een goede voorzet. Een kopbal van Bol eindigde in de armen van de goalie. In de laatste minuten vond Ajax van afstand wel twee keer het net en stond het plotseling 2-3. Nog twee keer was de gelijkmaker dichtbij. Inge van Lenthe vuurde echter naast en een schot van Isis Kolfoort raakte alleen het aluminium.   

Oefennederlaag ADO Den Haag Vrouwen, kunstlicht brengt beste naar boven bij MO16 Oefennederlaag ADO Den Haag Vrouwen, kunstlicht brengt beste naar boven bij MO16

Actiefoto's: Niels Piay

Datum: 09-11-22

SPONSOREN