Meiden onder 16 vergeten te bijten, te late comeback O17, zwaarbevochten zege beloften

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen verzuimden zaterdag op bezoek bij Laakkwartier door te bijten. Onder 17 was net niet productief genoeg bij BMT. De beloften knokten zich naar een zwaarbevochten zege bij PEC Zwolle.

Op de grens van Rijswijk en Den Haag speelden de meiden onder 16 best aardig tegen de jongens onder 15 van Laakkwartier. De thuisclub speelde wat opportunistischer, de bezoekers wat verzorgder. ADO Den Haag had meer balbezit. Bij de schaarse mogelijkheden voor rust moest doelvrouw Simone Hillenaar het antwoord schuldig blijven op een afstandsschot. Aan de andere kant zag Nathalja Wijnants een poging gekeerd. Met een voorsprong voor Laakkwartier op het scorebord kwam er geen verandering in het spelbeeld. Het team van het trainerstrio Scholte, Guyt en De Zeeuw blafte wel, maar beet onvoldoende door. Toen er in de slotfase werd aangezet voor een offensief, sloeg Laakkwartier op de counter wel toe: 2-0. 

Meiden onder 16 vergeten te bijten, te late comeback O17, zwaarbevochten zege beloften

Aanstaande woensdag vervolgen de meiden onder 16 hun Europese avontuur met een topconfrontatie met Ajax onder de lichtmasten van Wilhelmus (aanvang 19.00 uur).

Meiden onder 16 vergeten te bijten, te late comeback O17, zwaarbevochten zege beloften

Na het eerste veroverde punt dit seizoen begonnen de meiden onder 17 met vertrouwen aan de uitwedstrijd tegen de jongens onder 16 van BMT. Cheraya Zwarts en de jarige Maaike van Dongen kregen de eerste kansjes, maar een feestje bleef uit. Net voorbij het halfuur scoorde BMT wel nadat de arbiter buitenspel had weggezwaaid. De thuisploeg kwam daarna gesterkt uit de kleedkamer en bracht de stand binnen een kwartier op 3-0. Op aangeven van Fien Leijdekker deed Siwa Kuprowska snel wat terug. BMT werd daarna teruggedrongen, maar een uitbraak leidde de vierde tegentreffer in. ADO Den Haag legde zich daar niet bij neer en bleef de strijd aangaan. Bente van der Hoeven beloonde die instelling door de achterstand weer snel te verkleinen. Na voorbereidend werk van Anna Abspoel liet zij de keeper vanaf 16 meter kansloos. De gasten hadden nu meer grip op de wedstrijd en kwamen tot grote kansen. Na een afgeslagen hoekschop joeg Abspoel de bal opnieuw strak tegen de touwen: 4-3. In de slotfase kwam BMT nog zwaar onder druk, maar helaas bleef een gelijkmaker uit.

In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle moesten de beloften de thuisploeg de eerste kansen toestaan. Loïs Wieringa zag een lob niet ver over het doel gaan. Aan de andere kant werd een schot van Gina Viehoff gekeerd. De spits brak de wedstrijd daarna open. Met een perfect uitgevoerde Zinedine Zidane drong zij het strafschopgebied in en werd tegen het gras gewerkt. Uit de toegekende penalty joeg zij de bal in de uiterste hoek: 0-1. PEC Zwolle ontsnapte aan een tweede tegentreffer toen de doelvrouw redding bracht op een inzet van Manon van Raay. De Haagse aanhang had het doelpunt al geteld. Na de thee stonden de gasten behoorlijk onder druk. De verdediging gaf geen krimp. Net voor het Haags kwartiertje veroverde Viehoff de bal op de Zwolse defensie, snelde richting doel en liet de goalie opnieuw koel kansloos: 0-2. Vier minuten later was de spanning terug toen PEC Zwolle de achterstand verkleinde. Verder liet het team van trainer Bianca Koppers het echter niet komen

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 06-11-22

SPONSOREN