Shannon Tabi velt Graaf Willem bij rentree

Een combinatieteam van de meiden onder 17 en de beloften van ADO Den Haag Vrouwen oefende woensdag op Houtrust tegen een prima tegenstand biedende jongensploeg van Graaf Willem II VAC. Shannon Tabi wierp zich uiteindelijk op als matchwinner.

In de eerste helft trad ADO Den Haag alleen aan met meiden onder 17. Zij hadden het lang moeilijk om tegen de jongens van Graaf Willem gevaar te stichten. Daar kwam verandering in toen Alice Reto als invalster in het veld kwam. De Portugese linkerspits schudde direct een tegenstander van zich af en gaf een prima voorzet, die echter geen Haags hoofd vond. Nadat Olivia Verbeet met een sliding een kans voor de gasten had verijdeld, werd Reto met een dieptepass richting doel gestuurd. Haar uithaal ging over. Doelvrouw Dille de Kuiper keerde daarna een vinnig schot. Met een vrije trap probeerde Reto de wedstrijd nog eens open te breken. De bal was net te hard om Zoey Groenendijk in stelling te brengen.

Na de pauze kwamen er voornamelijk beloften in actie. Zij vergrootten de druk op de verdediging van Graaf Willem. Celine van der Toorn en Sue van der Made zochten het doel te hoog. Een inzet van Brigitte Franken tegen haar oude club werd gestopt. Ook een poging van Jade Linthorst eindigde in de handen van de keeper. Aan de overkant wist de Haagse defensie de bal net voor de doellijn weg te werken nadat De Kuiper was gepasseerd. Na een afgeslagen hoekschop counterde de tegenstander bijna succesvol. De teruggesnelde Shannon Tabi, die haar rentree vierde na een aantal weken aan de kant, greep op het laatste moment in. Vervolgens sloeg zij toe aan de andere kant. Vrij voor het doel gezet door Van der Toorn stuitte zij eerst op de doelman, maar in de rebound kende zij geen genade: 1-0. Zenna van Delft was daarna dicht bij de 2-0. Op aangeven van Fien Leijdekker trof zij de paal..   

Datum: 02-11-22

SPONSOREN