Beloften met zevenklapper terug op zegepad, eerste punt onder 17, O16 sterk tegen Koninklijke

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen herstelden zich zaterdag van de eerste competitienederlaag met een zege op Telstar om van te smullen. De meiden onder 17 behaalden op Houtrust hun eerste punt dit seizoen. De meiden onder 16 kwamen sterk voor de dag bij de Koninklijke HVV, maar hielden daar geen punt aan over.  

Na de nachtmerrie van Woudestein vorige week begonnen de beloften in de thuiswedstrijd tegen Telstar met een ijskoude douche. Een door de Velsense verdediging weggewerkte bal promoveerde plotsklaps tot een perfecte dieptepass voor een vrijgelaten aanvalster, die Isa Grimmius passeerde: 0-1. De Haagse beloften schudden die tegenslag van zich af en bezorgden de tegenstander met een vakkundige wurggreep steeds meer ademnood. Een voorzet van June Burgers ging net over het hoofd van Wendy Balfoort. Anne van Egmond schoot rakelings over. Een schuiver van Quinty Dupon scheerde nipt naast. En na een geslaagde solo van Gina Viehoff zag Van Egmond haar inzet geblokt. In de 21ste minuut bracht Sue van der Made met een indraaiende hoekschop de verdediging van Telstar in het nauw. In de rebound vond Dupon de uiterste hoek: 1-1. De thuisploeg had nu bloed geroken en drukte direct door. Uit een nieuwe corner krulde Van der Made de bal richting eerste paal en Viehoff sloeg toe met het hoofd: 2-1. Ver uitgelopen stuitte de Velsense doelvrouw daarna een doorbraak van Dupon. Aan de overkant greep ook Grimmius twee keer goed in bij gevaarlijke counters. Op slag van rust kon Wendy Balfoort na een combinatie met Dupon uithalen. Met een afgemeten boogbal liet zij de goalie volstrekt kansloos: 3-1.

Dat scenario herhaalde zich direct na de thee. Opnieuw werd Balfoort in stelling gebracht en met een lob op maat dirigeerde zij de bal richting bovenhoek: 4-1. De Haagse fans gingen er nog eens goed voor zitten en werden op hun wenken bediend. Iris Remmers begon aan een slalom, speelde één, twee, drie, vier verdedigers uit, dribbelde om de goalie heen en liep de bal het doel in: 5-1. Het publiek stond op de banken. In het vervolg deed ADO Den Haag het iets rustiger aan. Grimmius voorkwam een tweede treffer van Telstar en de Haagse aanval strandde een aantal malen in het zicht van de goal. In de slotfase moest de man aan het scorebord dan toch weer aan het werk. Remmers deed goed voorbereidend werk en Jade Linthorst vierde haar eerste doeltreffende uithaal in het geel en groen: 6-1. Met nog acht minuten op de klok zette Myrthe Korstanje met een steekpass Celine van der Toorn vrij voor het doel en de Scheveningse vleugelspits werkte de bal kundig in de hoek: 7-1.    

Beloften met zevenklapper terug op zegepad, eerste punt onder 17, O16 sterk tegen Koninklijke

In de eerste wedstrijd van de 2de fase van het bekertoernooi was er voor de meiden onder 17 eindelijk een Erfolgerlebnis weggelegd. Met de na een blessure in de spits teruggekeerde jeugdinternational Siwa Kuprowska begon het team van trainer Marten Glotzbach tegen de jongens onder 16 van HBS sterk en zag dat beloond met een snelle openingstreffer. Doelpuntenmaker Zoey Groenendijk was het middelpunt van de feestvreugde. De thuisploeg bleef daarna goed combinatievoetbal spelen. Uit een tegenaanval viel echter de gelijkmaker wat ongelukkig. Een touché van een ADO-voet maakte de uitstekend keepende Dille de Kuiper kansloos. In de tweede helft bleven de Haagse meiden op jacht naar de volle winst. Dat leverde mogelijkheden op voor Cheraya Zwarts, Kuprowska, Anna Abspoel en invalkracht Jet van Mierlo uit de meiden onder 16, maar een beloning in de vorm van een winnende treffer bleef helaas uit.   

Beloften met zevenklapper terug op zegepad, eerste punt onder 17, O16 sterk tegen Koninklijke

De meiden onder 16 hadden het na een vroege tegentreffer moeilijk tegen de sterke en makkelijk scorende jongens onder 15 van HVV. Vooral voor rust zorgde de hoge druk van de tegenstander voor problemen. Danique Borsboom was na een goede individuele actie wel dicht bij een gelijkmaker. Haar schot werd gepakt. In de tweede helft speelden de meiden zich met de Ajax-aanpak van José Mourinho onder de druk uit en was de wedstrijd meer in evenwicht. Dat leidde ook tot wat kansjes. Scoren was dit keer echter een brug te ver.  

Beloften met zevenklapper terug op zegepad, eerste punt onder 17, O16 sterk tegen Koninklijke

Fotografie: Carlo Bol

Datum: 30-10-22

SPONSOREN