Meiden O16 maken indruk op Ekrem Kahya, gehandicapt O17 onderuit, beloften blijven onverslaanbaar

Op bezoek bij HBS maakten de meiden onder 16 zaterdag indruk op oud-ADO Den Haag-speler Ekrem Kahya. Het goede spel werd helaas niet beloond met een punt. De meiden onder 17 kwamen tegen FC Rijnvogels terug van een koude kermis. De beloften zetten hun zegetocht voort in Blijdorp.

In het toernooi om de Zwaluwen Jeugdbeker traden de meiden onder 16 niet op volle sterkte aan tegen de jongens onder 15 van HBS. Vier sterkhouders - Jet van Mierlo, Victoria Boerboom, Emily Nahon en Yasmin Maroufi - waren overgeheveld naar de meiden onder 17. Het trainerstrio zag de andere speelsters echter niet voor HBS onderdoen. In een op en neer golfend duel wisten de gasten na verloop van tijd het laken naar zich toe te trekken, al leverde dat niet veel kansen op. Een kwartier voor tijd wist HBS de leiding te nemen toen de razendsnelle rechtsbuiten de verdediging van ADO Den Haag te snel af was. De Haagse meiden schakelden daarna brutaal over op 1 op 1. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd dat bijna beloond. Floortje Bol kon de bal echter net niet genoeg drukken om het verdiende punt uit het vuur te slepen. Ekrem Kahya zorgde voor een pleister op de wonde met complimenten voor het spel en voor de manier waarop de meiden op z'n Haags de strijd aangaan en hun mannetje staan.

Hoewel de meiden onder 17 gehandicapt waren door het het ontbreken van trainer Marten Glotzbach, meerdere geblesseerden en de voor Portugal geselecteerde Alice Reto, speelden zij tegen de jongens onder 16 van FC Rijnvogels een goede wedstrijd. De koploper in de bekerpoule had op Houtrust moeite met het veldspel van de Haagse meiden. Prima combinaties leidden tot een aantal kansen. Helaas werden die niet verzilverd. Met de bondcoach van Nederland onder 17 als één van de toeschouwers profiteerde Rijnvogels beter van de mogelijkheden. Ten slotte stond er een eindstand van 0-4 op het scorebord.

Meiden O16 maken indruk op Ekrem Kahya, gehandicapt O17 onderuit, beloften blijven onverslaanbaar

In Blijdorp namen de beloften het op tegen Sparta. De club van Rotterdam zette het met twee zeges aan het seizoen begonnen team van trainer Bianca Koppers in de eerste helft op achterstand. De gasten toonden daarna opnieuw veerkracht. Met flitsende combinaties en onnavolgbare individuele acties wisten zij de massieve Spartaanse verdedigingsmuur uiteindelijk neer te halen. Spits Wendy Balfoort wist met een bekeken schot de gelijkmaker op haar naam te brengen. De Haagse talenten joegen door op meer. Toen super-sub Celine van der Toorn de bal voor haar voeten kreeg, aarzelde zij geen moment. Met een fraaie boog deponeerde zij de bal tegen de touwen en bracht de Haagse bezoekers in Blijdorp in extase: 1-2.  

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 01-10-22

SPONSOREN