Cupfighters O16 pakken prijzenswaardig punt, O17 verliest net, zwaarbevochten victorie beloften

Na de eerste bekerzege van vorige week pakten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdagmorgen op Houtrust weer een prijzenswaardig punt tegen de jongens van WIK. De fans kijken al uit naar de return in het Zuiderpark. De meiden onder 17 legden het met het kleinste verschil af tegen Lugdunum (1-0). De beloften verdedigden de koppositie in de beloftencompetitie met een zwaarbevochten victorie op VV Alkmaar.

Gesterkt door de victorie bij VCS traden de meiden onder 16 met zelfvertrouwen aan tegen de jongens onder 15 van WIK. Vooral met hun snelheid zorgden de gasten voor het eerste gevaar. Goed voetballend wist ADO Den Haag geleidelijk onder de druk uit te komen. Met een gewiekste aanval kwam de thuisploeg op voorsprong. Nathalja Wijnants speelde zich vrij op de vleugel, spits Inge van Lenthe trok in het centrum een gat en Sam van den Akker dook daar precies op het juiste moment op om de bal in de uiterste hoek te schuiven: 1-0. Een redding van Simone Hillenaar stond daarna een gelijkmaker in de weg. De meiden hadden zelfs op 2-0 kunnen komen. Lotte Vermeulen trok de bal voor en Van Lenthe volleerde de bal over. Een lob bracht WIK daarna toch langszij. Isis Kolfoort antwoordde met een knappe solo, gevolgd door een steekpass die Van Lenthe koel afrondde: 2-1. WIK zorgde daarna wel weer voor druk, maar de Haagse defensie gaf geen krimp. In het spelbeeld kwam na de thee geen verandering. ADO Den Haag had wel moeite om tot nieuwe kansen te komen. Katja Piay dwong met een slalom een vrije trap af, waaruit Victoria Boerboom over schoot. Aan de overkant redde Tyara Volwerk knap met de voet. Na een schot voorlangs van Vermeulen was WIK dan toch een keer de sterke Haagse verdediging te snel af: 2-2. Bij die stand beëindigde de arbiter een meeslepend bekergevecht. 

Aan het eind van de middag kwamen de beloften op Houtrust als eerste koploper dit seizoen in actie tegen VV Alkmaar. Een mislukte voorzet, die tot verrassing van doelvrouw Loïs Wieringa pardoes in het doel viel, zorgde voor een vroege koude douche. De thuisploeg had moeite zich over die tegenslag heen te zetten. Captain Lauren Glotzbach schoot van afstand naast. Laura Dankelman zag een poging van afstand gestopt. Jill van den Ende vuurde uit een vrije trap rakelings over. Op slag van rust leidde een ingooi van Van den Ende tot de beste mogelijkheden. Wendy Balfoort zag haar schot geblokt. In de rebound mikte Manon van Raay naast.

Met nieuwe energie zetten de Haagse beloften direct na de pauze druk. Een boogbal van Gina Viehoff leek op weg naar de bovenhoek, maar werd op het nippertje gekeerd door de doelvrouw. Een indraaiende corner van Van den Ende werd net voor de lijn weggehaald. Balfoort bracht Viehoff nog eens in stelling. De bal stuitte via de binnenkant van de paal ... het veld weer in. En toen twijfelde de Alkmaarse goalie net iets te lang over de bal oprapen of een paar seconden tijd rekken. Balfoort ontfutselde haar het leer en mikte het linea recta tussen de palen: 1-1. In het Haags kwartiertje joeg het team van trainer Bianca Koppers door op de winst. Invalster Iris Remmers kwam via een één-twee met Viehoff vrij op de hoek van het strafschopgebied en krulde de bal onhoudbaar tegen de touwen: 2-1. Kort daarna speelde de eveneens ingevallen Shannon Tabi zich behendig vrij, gaf de bal scherp voor en zag hoe Remmers met de punt van haar schoen de Alkmaarse verdediging te snel af was: 3-1. Daarmee was het verzet van de tegenstander gebroken. De gasten drongen nog wel aan. Verder dan een door Wieringa stijlvol uit de lucht geplukte bal lieten de beloften het niet komen.  

 

Datum: 24-09-22

SPONSOREN