Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Telstar

Na een lange voorbereiding begint dit weekeinde het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Nummer vier van vorig seizoen ADO Den Haag Vrouwen neemt het in de eerste speelronde op tegen SC Telstar, dat na een afwezigheid van vijf seizoenen weer terugkeert op het hoogste niveau. Beide ploegen speelden in de competitie zestien keer tegen elkaar. Negenmaal was er een Haagse zege, tegenover vier nederlagen. Driemaal eindigde de confrontatie in een gelijkspel. Aan de laatste onderlinge ontmoeting zal de Haagse ploeg echter geen goede herinneringen hebben. Op 17 maart 2017 won SC Telstar mede dankzij vier treffers van Katja Snoeijs met 1-7. Pia Rijsdijk zorgde voor het Haagse doelpunt. Uit de huidige selectie van de groengelen stond destijds niemand in het veld. Aan de kant van de bezoeksters maakt Anna Ursem, die vijfenhalf jaar geleden 24 minuten speelde, wel opnieuw deel uit van het team.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Telstar

SC Telstar eindigde de voorbereiding op de terugkeer in de Eredivisie vorig weekeinde met een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior Rotterdam. Lieke Vis scoorde het enige doelpunt namens de ploeg uit Velsen-Zuid. Trainer aan de kant van de bezoeksters is Marelle Worm. In 2015 sloot ze haar voetbalcarrière op het hoogste niveau af bij ADO Den Haag Vrouwen, waarmee ze in 2012 landskampioen werd en tweemaal de KNVB Beker won. In vijftig Eredivisieduels namens de groengelen scoorde ze vijfmaal. Bovendien keerde Dominique Bruinenberg terug bij SC Telstar. In 2015 vertrok ze voor één seizoen naar Den Haag, waar ze in 23 competitieduels vijfmaal trefzeker was. De beste klassering voor de club uit Noord-Holland was de derde plaats in het debuutseizoen 2011-2012 achter FC Twente en landskampioen ADO Den Haag Vrouwen.

Het elftal van Sjaak Polak speelde in Duitsland en Nederland tien oefenwedstrijden. Alleen de confrontatie met het Belgische OH Leuven, de finale van de STEKA Cup tegen 1. FC Köln (na strafschoppen) en het duel met SGS Essen, allebei uitkomend in de Duitse Bundesliga, eindigden in een nederlaag. Jaimy Ravensbergen was met drie treffers het meest trefzeker in de voorbereiding. Nieuwkomers Dante Wammes en Lobke Loonen, jeugdspeelster Gina Viehoff en Nikki IJzerman scoorden elk tweemaal. In de tien seizoenen na het landskampioenschap van 2012 is ADO Den Haag Vrouwen zesmaal op de vierde plaats geëindigd.

“Vorig jaar zaten we zo dicht tegen de top drie aan, dus dit jaar gaan we gewoon voor het podium,” zegt Jaimy Ravensbergen vol zelfvertrouwen. “We gaan ons uiterste best doen om dit doel te behalen. Daarnaast zou het weer een mooie ervaring zijn om de finale van de KNVB Beker te spelen en dit jaar te winnen. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben we onder meer een leuk toernooi en een oefenwedstrijd in Duitsland gespeeld. Daarnaast werkten we ook aan onze teambuilding met leuke activiteiten. Nu zijn we er wel aan toe om eindelijk aan de competitie te beginnen.”

Zelf kan ze dit jaar op jacht naar haar vijftigste officiële doelpunt en haar honderdste wedstrijd in het groengele shirt. “Ik haal iedere wedstrijd het uiterste uit mijzelf. Ik hoop dat ik dit seizoen nog beter en belangrijker kan worden voor het team door middel van mijn doelpunten en assists.”

Zondag wacht SC Telstar als eerste tegenstander. “Die ploeg is nieuw in de Eredivisie en wil laten zien wat ze waard zijn. Het wordt een mooie pot denk ik, waarin beide clubs alles willen geven. “

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Telstar wordt op zondag 18 september gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 12:15 uur. Kaartjes kosten €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen en zijn hier te bestellen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmeel
Fotografie: Eric de Wit

 

Datum: 17-09-22

SPONSOREN