Jacht meidenteams op bekersucces duurt voort

Ook in de tweede pouleronde van het bekertoernooi was er voor de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag nog geen succes weggelegd. De meiden onder 16 waren er wel weer dichtbij. 

In de uitwedstrijd tegen de jongens onder 15 van Laakkwartier gingen de meiden onder 16 opnieuw goed van start. In een gelijkopgaande eerste helft waren er kansjes aan beide kanten, maar bleef het scorebord blank. Sterk begonnen aan het tweede bedrijf grepen de Haagse cupfighters de leiding. Het doelpunt kwam rechstreeks uit het leerboek van Aad Mansveld. Victoria Boerboom knalde de bal eerst met rechts hard in de muur en joeg het terugspringende leer daarna met links weergaloos in de kruising: 0-1. Dat leek de opmaat naar een memorabel bekersucces. Laakkwartier krabbelde echter overeind en zette de gasten zwaar onder druk. Uiteindelijk duurde de wedstrijd tien minuten te lang. Twee verloren sprintduels resulteerden in de fatale tegentreffers: 2-1.  

Jacht meidenteams op bekersucces duurt voort

Onder een aangenaam herfstzonnetje op Houtrust traden de meiden onder 17 in het nieuwe Pretty in Purple & Pink-uittenu van ADO Den Haag Vrouwen  aan tegen de jongens onder 16 van Meerburg. Het voetbal zag er regelmatig goed verzorgd uit, maar de thuisclub leerde ook weer dat fouten vaak direct worden afgestraft. Een te laat dicht klappende buitenspelval, een bij balverlies snel omschakelende tegenstander en een ongelukkig beoordeelde vrije trap leidden voor de rust tot drie tegengoals. Bij de beste Haagse morgelijkheid was de keeper Fien Leijdekker te snel af. Kort na de thee was balverlies de inleiding tot de 0-4. Wedstrijd gespeeld? Niet als het aan de Haagse meiden lag. Het doel van Meerburg werd meerdere malen onder vuur genomen. Uit een door Alice Reto afgedwongen hoekschop bracht Floortje Bol de achterstand terug tot 1-4. Al snel daarna werkte een Meerburger haar in het strafschopgebied tegen het kunstgras en wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip. De spits van de meiden onder 16 ging zelf achter de bal staan en vond feilloos de hoek: 2-4. Wie weet wat er nog mogelijk was geweest als een poging tot een steal op een verdediger van Reto daarna was geslaagd. Meerburg ontsnapte echter en gooide de wedstrijd in de voorlaatste minuut alsnog in het slot: 2-5.  

Jacht meidenteams op bekersucces duurt voort

Actiefoto's: Carlo Bol

Datum: 11-09-22

SPONSOREN