ADO Den Haag Vrouwen hunkert naar competitiestart

Anderhalve week voor de start van de competitite - thuis tegen Telstar op zondag 18 september - speelde ADO Den Haag Vrouwen woensdag het laatste oefenduel van de voorbereiding.  Na ook Wartburgia aan de zegekar te hebben gebonden, kijken de Haagse vrouwen reikhalzend uit naar de openingswedstrijd.

Na haar optreden op het WK onder 20 in Costa Rica maakte Liz Rijsbergen haar welkome rentree in het elftal van trainer Sjaak Polak. Doelvrouw Loïs Wieringa van de beloften stond voor het eerst in de basis van de hoofdmacht. Rijsbergen had niet lang nodig om een eerste kans te creëren. Jaimy Ravensbergen zag haar inzet gered. In de 9de minuut sloegen de Haagse vrouwen alsnog toe. Na een steekpass van Wiëlle Douma vierde Rijsbergen haar terugkeer met een precieze boogbal: 1-0. Ravensbergen liet daarna mogelijkheden liggen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst schoot zij over. Daarna verdween haar kopbal uit een voorzet van Nikki IJzerman net naast.

ADO Den Haag Vrouwen hunkert naar competitiestart

Kort voor het half uur was de combinatie Douma-Rijsbergen opnieuw succesvol. Dit keer fungeerde de Leidse dribbelaar als aangever en rondde de Friese Hagenees vakkundig af: 2-0. Lobke Loonen nam het doel onder vuur met een kunstzinnige hakbal. Helaas ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De Haagse aanvalsdrang hield aan. In de 38ste minuut dook IJzerman vrij voor de goal op en gaf doelvrouw Martens geen kans om in te grijpen: 3-0. Bij die stand bleef het tot de rust.

Met tal van wissels duurde het in de tweede helft enige tijd voor ADO Den Haag weer op stoom kwam. Loonen kreeg de eerste kans, maar Martens wist de kopbal van de Brabantse spits uit haar doel te houden. Ook invalster Gina Viehoff slaagde er niet in Martens het nakijken te geven. Een vrije trap richting de kruising van Daniëlle Noordermeer werd eveens ternauwernood gered. Een andere invalster, Wendy Balfoort, had bijna succes met een machtige uithaal van afstand. Martens kreeg net een hand achter de bal en wist zo te voorkomen dat de score verder opliep.

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen sloten de voorbereiding dinsdag af met een wedstrijd tegen de jongens onder 15 van sc Feyenoord. De vaak vlot cominerende Haagse ploeg vond op Varkenoord drie keer het doel via Anne van Egmond, Zenna van Delft en Celine van der Toorn, maar moest ten slotte met 5-3 haar meerdere erkennen in de tegenstander.

ADO Den Haag Vrouwen hunkert naar competitiestart

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 07-09-22

SPONSOREN