Jeugdig ADO Den Haag Vrouwen zorgt voor vuurwerk

Twee weken voor de start van de competitie, maakte ADO Den Haag Vrouwen opnieuw indruk in een oefenwedstrijd tegen Excelsior. Een jeugdig team zonder internationals zorgde vrijdag op het Rijswijkse Sportpark Prinses Irene voor sportief vuurwerk. 

Trainer Sjaak Polak moest het op deze interlanddag doen zonder Oranje Leeuwin Barbara Lorsheyd en Red Flame Chloé Vande Velde. Ook WK-ganger Liz Rijsbergen en Louise van Oosten (bij Nederland onder 19) waren niet van de partij. Na een mooi eerbetoon voor de overleden oud-ADO Den Haag-speler Ron de Roode begon een opvallend jeugdige Haagse ploeg sterk aan de wedstrijd. Jaimy Ravensbergen haalde uit na een hoekschop. De bal schampte een tegenligger en vloog net over. Manon van Raay en Lysanne van der Wal brachten na een goede combinatie Dante Wammes in stelling. Haar inzet werd geblokt.

In de 15de minuut volgde dan toch de bekroning van het openingsoffensief. De rappe Wammes werd met een steekpass richting Isa Pothof gestuurd en lifte de bal bekeken over de goalie heen: 1-0. Zes minuten later was het weer prijs. Ravensbergen gaf de bal voor en Wammes dook als een duveltje uit een doosje voor het doel op om haar tweede binnen te tikken. Nadat Isa Grimmius een poging van Excelsior over haar doel had zien vliegen, leek Wammes op het half uur haar eerste Haagse hat-trick te kunnen vieren. De scheidsrechter gooide roet in het eten door voor buitenspel te fluiten. Terwijl de thee al lonkte, was Wiëlle Douma dicht bij de 3-0. Haar inzet uit een vrije trap van Nicole Stoop wist Pothof te pareren. Nog voor het rustsignaal moest zij toch nog een keer vissen. Van Raay zette een prima eerste helft van haar ploeg extra in de verf door vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar uit te halen: 3-0.

In de tweede helft bracht Polak successievelijk verse krachten binnen de lijnen. De goalgetters Van Raay en Wammes mochten op hun lauweren gaan rusten. Grote kansen kreeg het publiek in het derde kwart van de wedstrijd niet te zien. Invalster Nikki IJzerman zette Pothof wel weer aan het werk, maar zag haar schot gekeerd.

Net voor het Haags kwartiertje leverde een enorme scrimmage voor het Rotterdamse doel geen succes op. Ravensbergen schoot de bal tegen de paal en ook de ingevallen Wendy Balfoort kreeg het speeltuig niet over de lijn. Een overtreding op een andere invalster, Vanessa Susanna, leverde ADO Den Haag daarna een strafschop op. Dit keer ging Ravensbergen achter de bal staan en de Haagse topschutter gaf Pothof geen kans: 4-0. Excelsior had wat terug kunnen doen, maar bij een vrije trap van oud-Hagenaar Akke van den Born bracht de lat redding. Aan de andere kant stelde Balfoort Pothof nog eens op de proef. Daniëlle Noordermeer doelpuntte bijna tegen haar oude club. Haar kopbal ketste terug van de lat.

Jeugdig ADO Den Haag Vrouwen zorgt voor vuurwerk

Datum: 02-09-22

SPONSOREN