Costa Ricaans WK-blog (slot): toernooi van meerdere hoogtepunten

Na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen titelverdediger Japan maakte Nederland onder 20 op het WK in Costa Rica veel indruk met het bereiken van de laatste vier. Brazilië snoepte Oranje in de kleine finale het brons af, maar Liz Rijsbergen kan toch tevreden terugblikken op haar eerste optreden op een wereldpodium.

Gevraagd naar het hoogtepunt op het WK, zegt Liz dat er meerdere hoogtepunten waren. "Ik denk dat voor het team een hoogtepunt was dat we de halve finale haalden. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de wedstrijd tegen Ghana: door mijn 2 goals en het feit dat we mede daardoor ook de groepsfase door kwamen." Dat het toernooi in Nederland op de voet werd gevolgd, bleek uit de vele reacties die de Leidse dribbelaar tijdens het toernooi kreeg. "Heel veel meer dan ik had verwacht, om eerlijk te zijn. Voor de halve finale (tegen de latere wereldkampioen Spanje, red.) heb ik een heel mooi filmpje gehad van mijn teamgenoten van ADO Den Haag Vrouwen."

Met een door het WK en de voorbereiding daarop inspannende zomer, kan Liz best wel wat rust gebruiken. "Het is zeker een zware zomer geweest, maar veel tijd om uit te rusten is er niet, aangezien de competitie al weer snel start. Ik krijg nu wel wat rust en heb dat ook zeker nodig." Dat neemt niet weg dat zij na het WK ook in de Azerion Eredivisie Vrouwen weer van zich wil doen spreken.  "Ik hoop belangrijk te zijn voor het team met goals en assists."

Costa Ricaans WK-blog (slot): toernooi van meerdere hoogtepunten

Liz Rijsbergen in actie in de kleine finale tegen Brazilië.

Foto's: KNVB Media

Datum: 31-08-22

SPONSOREN