Meiden O16 beslissen krachtmeting achter duinen van stip

Op het feeëriek achter de duinen gelegen terrein van KSD Marine vochten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen woensdag een boeiend duel uit met de jongens onder 15 van HBS.

Na de zoveelste zomerdag met tropische temperaturen hadden de opponenten enige tijd nodig om warm te draaien. Sanne Rotmans schiep de eerste kans met een voorzet, waar Floortje Bol net niet met het hoofd bij kon. Nathalja Wijnants mikte de bal richting bovenhoek, maar zag het leer door de keeper uit de lucht geplukt. Bol schoot daarna naast en een inzet van Sofie Prens werd geblokt, voordat de bal voor het eerst in de veilige armen van doelvrouw Simone Hillebrand belandde. Met een kordate ingreep voorkwam Katja Piay een doorbraak van HBS. Bij het naderen van het rustsignaal brak Daisy de Zwart de wedstrijd open. De mee naar voren getrokken back soleerde door de verdediging van HBS en joeg de bal hard in de hoek: 1-0.

Meiden O16 beslissen krachtmeting achter duinen van stip

Direct na de rust drongen de jongens van HBS hun tegenstanders achteruit. Tegen een vrije trap in de kruising had de voor HIllenaar ingevallen Tyara Volwerk geen verweer. Kort daarna wist zij een schot in de korte hoek wel met een katachtige reflex te keren. Dat was voor ADO Den Haag het sein om het initiatief weer over te nemen. Een rush van Isis Kolfoort werd in het strafschopgebied gestuit en de scheidsrechter wees overbiddelijk naar de stip. Met een droge uithaal in de hoek gaf Bol de keeper het nakijken: 2-1. De Haagse meiden lieten daarna mogelijkheden op meer liggen. De keeper was bij een voorzet van Lotte Vermeulen Bol te snel af. Isa van Schaik zag een schot naast gaan en een volgende poging gestopt. Een afstandspegel van Danique Borsboom werd net uit de hoek gehaald. En schoten van Jasmijn Windhorst en Bol wist de sluitpost van HBS eveneens uit zijn kooi te zweven. Aan de andere kant gaf de Haagse verdediging de oppositie geen kans meer om gevaar te stichten. 

Foto's: Carlo Bol

Meiden O16 beslissen krachtmeting achter duinen van stip

Datum: 24-08-22

SPONSOREN