Ongelukkig verlies ADO Den Haag Vrouwen in eerste oefenduel

ADO Den Haag Vrouwen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een ongelukkige nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven. Een pingel was beslissend in het duel op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk.

Met de Friese Hagenees Wiëlle Douma als nieuwe drager van de aanvoerdersband en Daniëlle Noordermeer, Lysanne van der Wal, Chloë Vande Velde en Lobke Loonen als nieuwe gezichten in de basis trapte het team van trainer Sjaak Polak af voor de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Barbara Lorsheyd (na het EK met Oranje) en Liz Rijsbergen (in Costa Rica voor het WK onder 20) waren niet van de partij. In een rustige openingsfase zorgden twee Haagse jonkies voor het eerste gevaar. Louise van Oosten bracht uit een hoekschop de bal voor het doel. Manon van Raay kon er net niet bij. Een knappe actie van birthday girl Nikki IJzerman leverde een nieuwe corner op. Helaas wierp ook die geen vruchten af.

Bij het naderen van de thee verdiende Van der Wal een vrije trap net buiten het Leuvense strafschopgebied. Noordermeer nam het doel onder vuur, maar de op het EK uitblinkende Evrard wist haar veste voor doorboring te behoeden. Het publiek zag de opponenten daarom met een brilstand de kleedkamers opzoeken.

Ongelukkig verlies ADO Den Haag Vrouwen in eerste oefenduel

Na de pauze kwam onder anderen Nicole Stoop in het veld voor haar Haagse debuut. Op jacht naar de eerste goal van het zestiende seizoen van ADO Den Haag Vrouwen beproefde IJzerman uit een goede voorzet van Loonen snel haar geluk. Haar schot werd geblokt. Daarna was het woord aan de Leuvenaren. Janssens wist met een gevaarlijke voorzet geen ploeggenote te bereiken. Vervolgens moest aan Haagse kant spits Loonen zich laten vervangen. Jill van den Ende vierde haar debuut als haar vervangster.

Goalie Isa Grimmius onderscheidde zich daarna door een nieuwe poging van Janssens te keren. Zij kon niet verhinderen dat de bezoekers toch de leiding namen uit een strafschop, toegekend nadat de op de grond liggende Cato Pijnacker Hordijk de bal tegen haar arm geschoten kreeg. Leuvens Nederlandse aanwinst Nurija van Schoonhoven pakte dat cadeautje dankbaar uit: 0-1.

Nadat Grimmius een afstandschot naast had getikt, zorgde Van Oosten aan de overkant weer voor Haagse dreiging. In het strafschopgebied kon zij echter niet tot een schot komen. Ook de ingevallen belofte Gina Viehoff waagde haar kans. Haar gekraakte schot werd gepakt door Evrard. Een minuut voor tijd gooide Ampoorter voor OH Leuven de wedstrijd in het slot: 0-2.

Ongelukkig verlies ADO Den Haag Vrouwen in eerste oefenduel

Karakeristieken

ADO Den Haag Vrouwen - Oud-Heverlee Leuven 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 71. Van Schoonhoven (pen.) 0-1, 89. Ampoorter 0-2

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Grimmius; Vonk (46. Viehoff), Noordermeer (46. Stoop), Van der Wal (46. Pijnacker Hordijk), Nelemans (46. Dankelman), Van Oosten, Vande Velde (75. Wammes), Douma (75. Burgers), Van Raay, Loonen (60. Van den Ende), IJzerman (75. Raaijmakers)

 

Datum: 06-08-22

SPONSOREN