Liz Rijsbergens pre-WK-blog (3): met een goed gevoel naar huis

Met een knap gelijkspel tegen toernooiwinnaar Verenigde Staten (2-2) besloot Nederland onder 20 dinsdag de Sud Ladies Cup. Liz Rijsbergen en Louise van Oosten van ADO Den Haag Vrouwen bereiden zich met dat team voor op het WK onder 20, dat in augustus plaatsvindt in Costa Rica.

Ziet Liz Rijsbergen de VS na de Sud Ladies Cup als een favoriet voor het WK? "Ja, ik denk dat de VS als een van de favorieten naar het WK gaat. Er lopen grote talenten rond in Amerika. Daarnaast hebben ze heel veel keus om een selectie samen te stellen. Maar ik denk dat wij niet bang hoeven te zijn voor Amerika. Dat hebben we gisteren in de wedstrijd wel laten zien. We kunnen als team terugkijken op een heel goede wedstrijd. Amerika had het erg lastig tegen ons. Ze winnen uiteindelijk met penalty’s, maar dat is helemaal niet zo erg. Op het WK pakken wij de punten!"

Waarin heeft Nederland onder 20 zich volgens haar tijdens het toernooi vooral verbeterd? "Ik denk dat we vooral zijn gegroeid als team. We zijn de lichting onder 20, maar eigenlijk bestaan we uit drie lichtingen. Dit vergt aanpassingsvermogen. Je merkt dat we elkaar beter zijn gaan leren kennen. Buiten het veld werd het met de dag gezelliger, dit had dan ook een positieve invloed binnen het veld. Tuurlijk wil je elke wedstrijd winnen, maar in de fase waarin we nu zitten als team is resultaat niet het belangrijkste. Een stijgende lijn is belangrijk. De laatste wedstrijd was onze beste wedstrijd, dát moeten we doortrekken naar het WK."

Tegen Frankrijk was Liz al dicht bij een doelpunt. Tegen  de VS bereidde zij een doelpunt voor (zie samenvatting). Heeft zij genoeg acties kunnen maken om een goed gevoel aan het toernooi over te houden? "Ja, dat denk ik wel. Ook ik moest wennen in het begin. Je speelt toch weer met andere meiden. En de warmte speelde ook een grote rol. Maar in de derde wedstrijd waren we meer gewend aan de warmte en aan elkaar. We voetbalden veel makkelijker en ik had ook meer ruimte voor mijn acties. Ik ga met een goed gevoel naar huis!"

Liz Rijsbergens pre-WK-blog (3): met een goed gevoel naar huis

Nederland onder 20 voor de krachtmeting met de VS.

Foto: KNVB

Datum: 29-06-22

SPONSOREN