Zege op Houtrust laat nog even op zich wachten

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen en de meiden onder 17 slaagden er zaterdag in hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen niet in te zegevieren. De meiden onder 16 waren in hun tweede oefenduel wel succesvol. 

De meiden onder 17 zorgden op Houtrust met de jongens onder 15 van WIK voor een aantrekkelijk schouwspel. Doelvrouw Dille de Kuiper onderscheidde zich voor de pauze met verschillende knappe reddingen, maar kon niet voorkomen dat de gasten twee keer het net wisten te vinden. Aan de zeezijde schoot Felicia de Zeeuw een keer over en zag Fien Leijdekker haar poging gekeerd door de keeper. Een snelle treffer na de thee leek de wedstrijd in het slot te gooien. Niets was echter minder waar, want de ADO-meiden zetten WIK onder steeds grotere druk. De nieuwelingen Cheraya Zwarts (stop), Anouk van Sint Annaland (lat), Lola Hoorn (kopbal van de lijn gehaald), Wiktoria Kuprowska (schot op de vuisten van de keeper) en Bente van der Hoeven (net over) kwamen allemaal dicht bij een goal. Na zelf de bal te hebben vervoverd, bracht Kuprowska de achterstand terug tot 1-3. Dat vormde de inleiding tot een slotoffensief dat WIK bijna de adem benam. Met een rake vrije trap in de uiterste hoek luidde De Zeeuw een bloedstollende slotfase in. Verder dan een projectiel van Leijdekker naast het doel kwam ADO Den Haag niet.

Zege op Houtrust laat nog even op zich wachten

In de eerste wedstrijd onder Bianca Koppers als hoofdtrainer hadden de beloften tegen Sparta wat tijd nodig om warm te draaien. In de eerste periode van 30 minuten bleef het bij twee pogingen van Manon van Raay (kopbal over en schot naast). Net voor de eerste pauze doelpuntten de gasten na een ongelukkig opgeheven buitenspelsituatie. In het tweede bedrijf voorkwam de paal een tweede tegentreffer, maar lieten de Haagse beloften veel mogelijkheden liggen. Anne van Egmond vuurde uit de aftrap direct naast. Myrthe Korstanje schoot de bal net voorbij de verste paal. Van Raay vond twee keer de doelvrouw op haar weg. Gina Viehoff schoot via een Spartaans been over. Een kopbal van Lynn Verhoef verdween naast. En vrij voor de goalie gezet door Anne van Egmond schoot Korstanje de bal tegen de reclameborden. In de laatste periode slaagde ADO Den Haag er niet meer in het tijd te keren. Een poging van Quinty Dupon eindigde in de handen van de doelvrouw.

De meiden onder 16 smaakten in Pijnacker wel het zoet van de overwinning. Tegen de meiden onder 17 van DSVP schoten Inge van Lenthe en Isa van Schaik hun ploeg naar een welkome overwinning: 2-1.

Elftalfoto beloften: Ulis van Maanen   

Datum: 25-06-22

SPONSOREN