Liz Rijsbergens pre-WK-blog: bij vlagen goed veldspel

Terwijl hun ploeggenoten van ADO Den Haag Vrouwen zich opmaakten voor de eerste training van het nieuwe seizoen, vlogen Liz Rijsbergen en Louise van Oosten naar Zuid-Frankrijk voor een toernooi ter voorbereiding op het WK onder 20 in augustus. Voor de Haagse vrouwenvoetbalfans vertelt Liz Rijsbergen over haar pre-WK-belevenissen.

Drie weken na de laatste krachtmeting van de voetbaljaargang 2021-2022 begon voor Liz Rijsbergen het nieuwe seizoen in het Zuid-Franse Aubagne. Met Nederland onder 20 bereidt zij zich in de Sud Ladies Cup voor op de WK-eindronde, die in augustus plaatsvindt in Costa Rica. Is zij na het seizoen nog in de gelegenheid geweest om vakantie te nemen?  "Ik heb eigenlijk maar één week vakantie gehad. Hierdoor voelt het meer alsof ik na het afgelopen seizoen in een keer door ben gegaan. Straks, na dit toernooi in Frankrijk, heb ik drie weken vakantie, maar we hebben wel de laatste anderhalve week een programma voor thuis." 

In de openingswedstrijd van het toernooi moest Nederland op de valreep een nederlaag slikken tegen Mexico (1-0). Zijn er desondanks positieve punten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd? "Het was natuurlijk onze eerste wedstrijd samen. Dat was ook wel te zien, maar ik denk dat we bij vlagen goed veldspel hebben laten zien en daardoor tot kansen zijn gekomen. Helaas gingen die er niet in."

Liz Rijsbergens pre-WK-blog: bij vlagen goed veldspel

Liz Rijsbergen en Louise van Oosten in hun Oranje-shirt.

 

Als rechtsbuiten begonnen in de basis werd Liz na de eerste helft gewisseld. Zij denkt wel haar bijdrage te hebben geleverd, al is er altijd ruimte om het beter te doen. "Over het algemeen ben ik wel tevreden over de minuten die ik heb gespeeld."

Heeft zij al een eerste indruk kunnen opdoen van waar Nederland straks in Costa Rica komt te spelen?  "We hebben een presentatie gehad over Costa Rica en daarin is wel het een en ander uitgelegd en duidelijk geworden", kijkt Liz vooruit naar het WK.

Liz Rijsbergens pre-WK-blog: bij vlagen goed veldspel

Liz Rijsbergen (boven tweede van rechts) met Oranje onder 20 voor de wedstrijd tegen Mexico.

Foto's: KNVB

Datum: 24-06-22

SPONSOREN