Nieuw meidenteam onder 16 trapt seizoen 2022-2023 af

De inkt van de laatste overschrijvingsformulieren was nog nauwelijks opgedroogd, of het nieuwe meidenteam onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen trapte het seizoen 2022-2023 af in een oefenwedstrijd tegen Ajax. In de schaduw van de Johan Cruijff Arena gaf de nieuwe lichting blijk van talent, maar er is genoeg ruimte voor groei. 

In het vertrouwde purple & pink uittenu kwam zaterdagmorgen een mix van bij onder 16 gebleven namen en nieuwe aanwinsten in het veld. Doelvrouw Tyara Volwerk werd in het Haagse doel als eerste aan het werk gezet. Met onder meer een stijlvolle zweefduik knapte zij dat prima op. Na goed voorbereidend werk van Lotte Vermeulen testte Floortje Bol als eerste de goalie van Ajax. Ook zij bleek berekend op haar taak. Na een wegens de tropische temperaturen noodzakelijke drinkpauze kwam de thuisclub niet onverdiend op voorsprong. De Haagse meiden knokten zich daarna terug. Victoria Boerboom schoot uit een vrije trap rakelings over. Jasmijn Windhorst warmde de handen van de Amsterdamse doelvrouw. Inge van Lenthe kreeg de beste kans op de gelijkmaker, maar zag haar inzet op het laatste nippertje gekeerd. 

Na de thee kwam Ajax al snel op 2-0. Voor het lokale dweilorkest was dat aanleiding om direct de trom te roeren. ADO Den Haag had daarna moeite nieuwe kansen te scheppen. Van Lenthe slaagde er wel in de doelvrouw de bal te ontfutselen. Haar uithaal leverde echter niet meer dan een corner op. Aan de andere kant moest de ingevallen doelverdedigster Simone Hillenaar zich nog twee keer gewonnen geven. Omdat een schot van Sofie Prens werd gestopt, was het de Haagse ploeg ook niet gegund om de spreekwoordelijke eer te redden. En uiteraard slaagde de NS er weer niet in de supporterstrein op tijd te laten rijden.

Datum: 18-06-22

SPONSOREN