Pandoering staat promotie meiden O17 niet in de weg

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen slaagden er woensdag niet in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tot een Erfolgserlebnis te maken. Het grote aantal speelsters dat promoveert naar de beloften maakt het seizoen toch tot een succes. 

De avondwedstrijd tegen de jongens onder 16 van Die Haghe gaf een vertrouwd beeld te zien. De Haagse meiden probeerden zoveel mogelijk aan voetballen toe te komen, de tegenstanders stonden voortdurend in de startblokken om elke vergissing direct af te straffen. Na 10 minuten resulteerde dat in de eerste tegentreffer. Dailindy Duyvesteijn bracht daarna Quinty Dupon in een kansrijke positie, maar de aanvoerster kreeg de bal niet onder controle. De goed keepende Iris de Rouw moest vervolgens nog twee keer vissen. Een steekbal van Duyvesteijn op Shannon Tabi werd net onderschept en een voorzet van Sue van der Made bereikte het hoofd van Celine van der Toorn niet. Die Haghe liep voor de pauze nog uit tot 0-5.

De onderbreking bracht geen verandering in het spelbeeld. ADO Den Haag stelde alles in het werk om iets terug te doen. Romaissa Boukakar vuurde van afstand over. Van der Made zag haar schot naast gaan. Aan de andere kant resulteerde onnodig balverlies te vaak in kansen voor de tegenpartij. Die Haghe maakte daarvan gebruik om de eindstand te bepalen op 0-9. Dat de speelsters toch progressie hebben gemaakt, blijkt het best uit het feit dat zeven speelsters promoveren naar het beloftentean en vier anderen met open armen worden verwelkomd door VV Alkmaar, Sparta en Feyenoord.

Datum: 02-06-22

SPONSOREN