Meiden O16 doen Graaf Willem net niet blozen, beloften halen zilver in Brussel

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen konden zaterdag ondanks een nederlaag bij Graaf Willem II VAC het veld met opgeheven hoofd verlaten. Het team van het trainerstrio Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw kwam uiteindelijk twee goals tekort voor een wonderbaarlijke comeback.

Aan de Roggewoning op de grens van Wassenaar en 's-Gravenhage troffen de Haagse meiden de onaantastbare kampioen van de voorjaarscompetitie, de jongens onder 15 van Graaf Willem II VAC. De gastheren spoedden zich vanaf het eerste fluitsignaal richting het door Dille de Kuiper verdedigde doel.Zij werd al snel op de proef gesteld en onderscheidde zich met meerdere prima reddingen. Tussendoor zorgde de Haagse aanval ook voor de nodige dreiging. Een kopbal van Fien Leijdekker werd voor de lijn weggetrapt en toen zij op aangeven van Lotte Vermeulen nog eens uithaalde, moest de keeper zich strekken om de bal uit de kruising te halen. Nadat Graaf Willem op voorsprong was gekomen, zette Vermeulen Floortje Bol op het spoor van de gelijkmaker. De spits kon net worden gestuit. Vervolgens vergrootte de thuisclub de voorsprong snel tot 3-0. Bol werd uit een snel genomen vrije trap nog eens gelanceerd, maar lobde de bal over. Bij rust was de kloof opgelopen tot 4-0.

Bij die stand meende Graaf Willem er in de tweede helft een feestwedstrijd van te kunnen maken. Dat leverde nog een vijfde treffer op, maar grotere schade wisten de ADO-meiden met vereende krachten te voorkomen. Sterker nog, zij zorgden nu steeds vaker voor dreiging voor het doel van de tegenpartij. Na een prima combinatie tussen Bol en Jasmijn Windhorst haalde Alice Reto niet hard genoeg uit. Ook een inzet van Isa van Schaik werd gestopt. De verdiende tegentreffer viel toen Vermeulen de verdediging opjoeg en Windhorst dankbaar toesloeg. Na een corner van Windhorst zag Anna Abspoel haar poging geblokt en schoot Emily Nahon over. Ook bij een volgende gelegenheid zocht zij het doel te hoog. Bij de derde kans was het toch prijs voor Nahon op aangeven van Vermeulen: 5-2. Vervolgens vuurde Van Schaik nog eens naast. Net voor het laatste fluitsignaal speelde Felicia de Zeeuw Windhorst vrij op rechts en uit haar voorzet op maat bekroonde Vermeulen haar optreden als powervrouw van de wedstrijd: 5-3.     

Meiden O16 doen Graaf Willem net niet blozen, beloften halen zilver in Brussel

De beloften gingen zaterdag uitstekend van start in het International Ladies Tournament van BX Brussels. De Haagse ploeg won de eerste wedstrijd tegen het Franse VGA Saint Maur met 2-0. De topper tegen Standard Luik eindigde vervolgens in een brilstand. Tegen Les Lionnes uit Frankrijk stond het vizier weer op scherp: 5-0. De succesvolle dag werd besloten met een reglementaire zege op R Aywaille FC: 3-0.

Zondag openden de beloften het bal aan de Brusselse Rue Chant d'Oiseaux met een cruciale zege op de belangrijkste concurrent in de poule, RWDM Girls: 3-1. In een schuttersfestijn tegen BX Brussels schoot ADO Den Haag zich vervolgens naar de eerste plaats in de poule: 9-0. In de kruisfinales wachtte een ontmoeting met Anderlecht. De beloften versloegen Les Mauves met 1-0 door een wereldgoal van Myrthe Korstanje en bereikten zo de finale tegen PEC Zwolle. In een bloedstollende eindstrijd had de Haagse ploeg het beste van het spel en creëerde de meeste mogelijkheden. Doelpunten leverde dat echter niet op. Strafschoppen moesten toen de beslissing brengen en daarin waren de Zwollenaren het gelukkigste: 3-4. 

Meiden O16 doen Graaf Willem net niet blozen, beloften halen zilver in Brussel

Datum: 28-05-22

SPONSOREN