Meerburg meer mans dan meiden O17, paal en lat houden O16 van resultaat

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd de nederlagenreeks ten goede te keren. De meiden onder 16 werden bij HVV gestuit door paal en lat.

Op een zomerse dag op Houtrust ging het team van trainer Marten Glotzbach tegen de jongens onder 16 van Meerburg goed van start. De tegenstander werd in het eerste kwartier op afstand van de goal gehouden en bij de eerste echte kans bracht doelvrouw Iris de Rouw knap redding. Toen de gasten kort daarna toch wisten te scoren, volgden de 0-2 en 0-3 te snel. Aan de overkant wist Romaissa Boukakar als eerste het doel op de korrel te nemen. Haar schot werd gestopt. De Haagse defensie moest zich voor de pauze nog wel een keer gewonnen geven.

Met nieuwe energie begonnen aan de tweede helft, incasseerde ADO Den Haag erg gauw twee nieuwe opdoffers. Daarmee was de strijd gestreden. Meerburg liep te makkelijk uit naar dubbele cijfers. Celine van der Toorn probeerde nog wel wat terug te doen, maar haar schot zeilde over.

Direct na hun invalbeurt bij onder 17 spoedden Fien Leijdekker, Felicia de Zeeuw en Zoey Groenendijk zich naar de Van Hogenhoucklaan, waar zij het met hun ploeggenoten van onder 16 opnamen tegen de jongens onder 15 van de Koninklijke HVV. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de meiden vol overgave de duels aan. Ook de doelvrouwen Fleur de Bruin (voor rust) en Dille de Kuiper toonden zich heel scherp. Zij wisten echter niet te voorkomen dat HVV drie keer het net wist te vinden. De fans van groen en geel zagen genoeg mooie combinaties, passes en acties voor menig 'oeh' en 'ah'. Het enige dat ontbrak, was een tastbaar resultaat. Zouden er voor het raken van paal en lat punten worden toegekend, dan was de volle winst alsnog naar de meiden van ADO Den Haag gegaan. 

Datum: 14-05-22

SPONSOREN