Voorbeschouwing Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen

Twee speelrondes voor het einde van de Eredivisie ligt ADO Den Haag Vrouwen nog altijd op koers voor het winnen van de derde periodetitel. Er zal dan wel gewonnen moeten worden op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Beide elftallen staan voor de veertiende keer tegenover elkaar in de competitie. Tien van de eerdere confrontaties werden gewonnen door de Residentieclub, tegenover één nederlaag. Tweemaal deelden beide clubs de punten. De twee confrontaties van dit seizoen eindigden in een ruime Haagse zege. In Den Haag werd het 4-2 en in Rotterdam 0-5.

Vorige speelronde pakte Excelsior Rotterdam op bezoek bij VV Alkmaar (2-2) het eerste punt sinds 4 februari, toen dezelfde tegenstander vlak voor tijd met 2-1 verslagen werd. Met tien punten uit 22 wedstrijden is de Rotterdamse club de hekkensluiter van de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen staat momenteel vijfde met 33 punten. Dankzij slechts één nederlaag in de laatste zeven wedstrijden zijn er zelfs nog twee mogelijkheden om na afloop van de competitie de Eredivisie Cup te mogen spelen. Met twee punten achterstand op Feyenoord is de vierde plek nog binnen handbereik. Daarnaast bedraagt de voorsprong op PSV in de strijd om de derde periode zes doelpunten.

Voorbeschouwing Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen

“We gaan met heel veel strijd en passie de twee wedstrijden in,” zegt Jaimy Ravensbergen over het competitieslot. “We laten alle fans zien dat wij bij de beste vier van Nederland horen en dat wij ook nog in staat zijn om de derde periodetitel inclusief deelname aan de Eredivisie Cup mee te pakken.”

 

De 21-jarige aanvalster kan voor het derde seizoen op rij de Haagse topscoorster worden. “In dit seizoen heb ik op meerdere posities gespeeld en toch mijn goaltjes meegepakt. Daarnaast hoop ik zeker in de dubbele cijfers te eindigen wat betreft mijn doelpunten. De derde keer op rij als Haagse topscorer van ADO Den Haag Vrouwen zou ik fantastisch vinden! Maar het belangrijkste is dat we winnen.”

 

Te beginnen vrijdag, van de ploeg waartegen ze dit seizoen al driemaal trefzeker was. “Ik verwacht een mooie en hopelijk doelpuntrijke wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. We gaan ons uiterste best doen om de drie punten mee te nemen naar Den Haag!”

 

De wedstrijd Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 13 mei gespeeld in het Van Dongen en De Roo Stadion, gelegen aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

 

Het programma van de opleidingsteams op zaterdag 14 mei:

ADO Den Haag meiden onder 17-Meerburg JO16 (9.00 uur)

HVV JO15 - ADO Den Haag meiden onder 16 (13.15 uur)

Voorbeschouwing Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 12-05-22

SPONSOREN