Bo van den Bosch matchwinner beloften in play-offs

Met twee gestopte en één benutte strafschop had doelvrouw Bo van den Bosch een sleutelrol in de overwinning na strafschoppen die de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag behaalden op PEC Zwolle.

Bo van den Bosch matchwinner beloften in play-offs

In de tweede ronde van de play-offs van de beloftencompetitie konden de beloften eindelijk weer eens aantreden voor eigen publiek. De fans kregen een ongewoon stroeve start voorgeschoteld. Toen June Burgers in de 9de minuut een corner mocht nemen, was het wel direct prijs. Zij vond Wendy Balfoort bij de tweede paal en de spits deponeerde de bal bijna achteloos in de touwen: 1-0. ADO Den Haag creëerde daarna voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen. Balfoort mikte na een mislukte terugspeelbal naast. Myrthe Korstanje schoot net over. Een ziedende uithaal van Jill van den Ende verdween naast het doel. En nog eens twee pogingen van Balfoort eindigden niet tussen de palen. Aan de andere kant waren er tijdige ingrepen van Laura Dankelman, June Burgers en captain Danique Wühl voor nodig om PEC van scoren te houden.

Na de pauze wisten de gasten wel snel het net te vinden. Na die gelijkmaker hadden de Haagse beloften lang nodig om tot nieuwe kansen te komen. Invalster Rozalin Özdemir nam als eerste het doel onder vuur, maar zonder succes. Vervolgens wist zij de bal op een Zwolse verdedigster te veroveren, manoeuvreerde zichzelf in schietpositie en zag haar schuiver gekeerd door de voet van de doelvrouw. In de herkansing vuurde Balfoort over.

Een lange strafschoppenserie moest daarna voor een beslissing zorgen. Bo van den Bosch onderscheidde zich door twee keer de bal uit de hoek te halen en zelf koel raak te schieten. Na 22 pingels was de stand nog steeds gelijk: 9-9. Vervolgens benutte Akke van den Born ook haar tweede strafschop en keek Van den Bosch de laatste Zwolse pingel vakkundig over de lat:  

Foto's: Ulis van Maanen

Bo van den Bosch matchwinner beloften in play-offs

Datum: 30-04-22

SPONSOREN