Trainingskamp Haaksbergen: ook Heerenveen geen partij voor onder 16

Na de meiden onder 17 gingen ook de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen deze week op trainingskamp. Een oefenduel met Heerenveen vormde een passende apotheose.

Bij FC Berghuizen in Oldenzaal namen de Haagse meiden het dindag op tegen de leeftijdgenoten van het Regioteam Twente. Voor een hele horde fans uit de Residentie toonden de gasten zich royaal de beteren. De Haagse aanval schiep behoorlijk wat kansen, terwijl de Tukkers nauwelijks bij het doel in de buurt kwamen. Alleen duurde het lang voor een mogelijkheid werd verzilverd.

Uiteindelijk was het Felicia de Zeeuw die na de pauze de score openbrak: 0-1. Uit een op het trainingskamp ingestuurde corner zorgden Zoey Groenendijk en Emily Nahon samen voor de doodsteek: 0-2.Teruggekeerd in het kamp, de trainingslocatie van Sportclub Neede, waren er dikverdiende thee en koekjes.

Na een geslaagde viering van koningsdag werden donderdag in het hoge noorden de krachten gemeten met de meiden onder 16 van Heerenveen. De razendsnelle openingstreffer van Emily Nahon kwam als een vroege bevrijding. De gasten gingen door op hun elan en wisten de stand door treffers van Lotte Vermeulen en Victoria Boerboom binnen een kwartier naar 0-3 te tillen. Na de thee liep ADO Den Haag verder uit. Boerboom scoorde 0-4 en nieuwe aanwinst Isis schoot de 0-5 op het scorebord. Na de overwinning te hebben gevierd met de trouwe supporters, sloten de meiden het trainingskamp af met een barbecue en een bonte avond met memorabele optredens van speelsters en staf.

Trainingskamp Haaksbergen: ook Heerenveen geen partij voor onder 16

Datum: 27-04-22

SPONSOREN