ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Amsterdam

ADO Den Haag Vrouwen is het nieuwe jaar ondanks een goede wedstrijd begonnen met een nederlaag in Amsterdam. Een voorsprong bij rust werd in de tweede helft prijs gegeven.

De gasten begonnen op z'n Haags door direct druk te zetten op de Amsterdamse veste. Kansen leverde dat nog niet op. De eerste goede mogelijkheid was aan de andere kant voor oud-Hagenaar Chasity Grant. Met een fantastisch blok voorkwam captain Gwyneth Hendriks averij. Het luidde een periode in waarin Ajax een overwicht had. Via tegenaanvallen stichtte de ploeg van trainer Sjaak Polak wel gevaar. Zo werd een voorzet van Liz Rijsbergen net onderschept en waaide een hoekschop van Kirsten van de Westeringh voorlangs.

En toen, halverwege de eerste helft, stuurde Amber Verspaget met een parel van een dieptepass Maartje Looijen dwars door de Amsterdamse linies. Zij liet de uit haar doel gesnelde Van Eijk kansloos met een schuiver in de uiterste hoek: 0-1. Bij een volgende Haagse hoekschop verdween de bal eerst over de blauwe wolk voor het doel. Hendriks mikte de bal alsnog richting kruising, maar zag haar schot op het laatste moment gekeerd. Looijen was de verdediging daarna nog eens te snel af. Haar voorzet vond geen voet van een ploeggenoot. Een fraaie actie van Rijsbergen leverde aan het eind van het eerste bedrijf nog twee corners op, die niet leidden tot nieuwe doelpogingen. 

ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Amsterdam

Met Nikki IJzerman als vervangster van Looijen kende ADO Den Haag Vrouwen een ongelukkige start van de tweede helft. Nadat Victoria Pelova een eerste kans had laten liggen, was het zes minuten na de thee toch raak: 1-1 Met weer een goede actie dwong Rijsbergen aan de andere kant een perspectief biedende vrije trap af. Romy Speelman trof twee keer een Amsterdams lichaam. Halverwege de tweede helft was het opnieuw prijs voor Ajax. Uit een hoekschop versloeg Van der Gragt Lorsheyd met een kopbal.

De Haagse vrouwen legden het hoofd niet in de moede schoot, maar gingen voluit in de achtervolging. Polak bracht Jannette van Belen als extra spits in het veld. Rijsbergen was dicht bij een gelijkmaker met een vleugelschot, dat net uit de hoek werd gehaald. De hoekschop van Kirsten van de Westeringh leek direct het doel in te zeilen. Volgens de scheidsrechter redde Grant op de doellijn. Nadat Lorsheyd met een knappe save een derde tegentreffer had voorkomen, was Rijsbergen nog eens bijna succesvol. Haar lob van afstand wist Van Eijk net te keren. Meer mogelijkheden leverde het slotoffensief niet op. Bij een Amsterdamse counter hield Lorsheyd met een katachtige redding nog een kopbal van Hoekstra uit haar doel. 

ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Amsterdam

Karakteristieken

Ajax - ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 24. Looijen 0-1, 51. Pelova 1-1, 65. Van der Gragt 2-1

Scheidsrechter: Eren

Opstelling Ajax:

Van Eijk; Van de Velde (63. Altelaar), Van der Gragt, Doorn, Bouzzerade (46. Hoekstra); Noordam, Spitse, Bakker; Grant, Leuchter, Pelova

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Van Oosten (78 Douma), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman (71. Van Belen); Rijsbergen (84. Van Raay), Ravensbergen, Looijen (46. IJzerman)

Fotografie: Eric de Wit

ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Amsterdam

Datum: 14-01-22

SPONSOREN