Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Na een korte winterstop wordt de Eredivisie op vrijdag 14 januari weer hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen wacht een bezoek aan Ajax, de ploeg die al dertig keer eerder de tegenstander was in de competitie. Viermaal zegevierde de Residentieclub, tegenover zeventien nederlagen. Negen keer eindigde de confrontatie in een gelijkspel, waaronder die van eerder dit seizoen. Op 12 september werd het in Den Haag 0-0.

Voor de zomerstop verkeerde Ajax in goede vorm met zes zeges in de laatste zeven wedstrijden. Met 25 punten uit twaalf duels staat de ploeg bovenaan de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen eindigde 2021 met een 2-1 nederlaag bij PSV, maar was van de acht wedstrijden daarvoor zeven keer ongeslagen. Met zeventien punten uit dertien wedstrijden staan de groengelen op de vijfde plaats.

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

“We hebben deze week en vorige week hard getraind om weer fit te worden na de vakantie,” zegt Louise van Oosten over de voorbereiding op de competitiehervatting. “Ik verwacht een goede tweede seizoenshelft. We hebben de eerste seizoenshelft al laten zien wat we kunnen, nu hoop ik dat we dat doortrekken en meer punten pakken.”

Tijdens negen van de dertien competitiewedstrijden stond de 17-jarige middenveldster in het veld. “Ik ben blij dat ik nu steeds meer minuten maak in de Eredivisie. Ik blijf hard werken en wil nog scherper worden, zodat ik het in de tweede seizoenshelft nog beter zal doen.”

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Ajax. Het elftal van Sjaak Polak zal er alles aan doen om de eerste overwinning op de Amsterdamse club in de Eredivisie te boeken sinds 27 september 2019. De jonge voetbalster is kort en krachtig over haar verwachtingen van de 31ste confrontatie: “Ik verwacht een leuk en vooral spannend duel.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 14 januari gespeeld op Sportpark De Toekomst en is live te zien op het YouTube-kanaal van Ajax Vrouwen. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Datum: 13-01-22

SPONSOREN