Bitter verlies ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen beëindigde het eerste deel van de competitie zondag met een onnodige nederlaag bij PSV. Een gemiste strafschop en een weggegeven tegentreffer kostten de Haagse vrouwen de kop.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kon ADO Den Haag niet beschikken over topschutter Jolina Amani. Dat weerhield de ploeg van trainer Sjaak Polak er niet van een prima eerste helft op de mat te leggen. De Haagse vrouwen namen op De Herdgang direct het initiatief. Amber Verspaget nam als eerste het doel op de korrel. Haar afstandsschot verdween over. Een voorzet van Jaimy Ravensbergen was net te scherp om Jannette van Belen te bereiken en daarna zag Ravensbergen een inzet geblokt. Uit een vrije trap vond Kirsten van de Westeringh de mee naar voren getrokken Pleun Raaijmakers. De kopbal van de oud-PSV'er ging ruim naast.

En toen, bij de eerste mogelijkheid aan de andere kant, bracht Van Lunteren PSV plotseling aan de leiding: 1-0. ADO Den Haag liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Van de Westeringh diende de thuisploeg bijna direct van repliek. Op aangeven van Liz Rijsbergen schoot zij hard over. Daarna nam Rijsbergen het doel onder vuur. De bal belandde in de armen van Van Veenendaal. Bij een nieuw afstandsschot van Verspaget leek Van Veenendaal dan toch geklopt. Het leer zeilde rakelings naast. Een nieuwe tegenslag voor de gasten was het geblesseerd uitvallen van Bo Vonk. Een poging van Van de Westeringh om Van Veenendaal uit een vrije trap te verrassen had geen succes.

Bitter verlies ADO Den Haag Vrouwen

Na de thee kwam ADO Den Haag wat moeilijker tot kansen. De voor Vonk in het veld gekomen Romy Speelman mikte twee vrije trappen over. Een voorzet van Rijsbergen zeilde over de hoofden van Van Belen en Ravensbergen. Uit een door haarzelf afgedwongen vrije trap vond Van de Westeringh het hoofd van Van Belen. Haar kopbal werd onbedoeld geblokt door het lichaam van Ravensbergen. Een uithaal van Rijsbergen belandde in het zijnet.

Met Maartje Looijen en Wendy Balfoort als verse krachten bleef ADO Den Haag aandringen. Een rode kaart voor Bross van PSV zorgde voor meer geloof. Uit een trekbal van Looijen zagen eerst Balfoort en daarna Ravensbergen hun schot geblokt. En toen vond Balfoort met een omhaal een Eindhovense hand en ging de bal op de stip. Captain Gwyneth Hendriks haalde uit voor de gelijkmaker, maar de bal kwam terug van de paal. Alsof dat niet erg genoeg was, profiteerde PSV bijna onmiddellijk van een slippertje in de Haagse defensie om de stand op 2-0 te brengen. De Haagse vrouwen legden zich nog niet bij een nederlaag neer. Een nieuwe handsbal bij een schot van Speelman leidde tot een tweede strafschop. Dit keer vond Hendriks via de handen van Van Veenendaal wel het net: 2-1. Verder lieten de massaal voor het doel teruggetrokken Eindhovenaren het echter niet meer komen.

Bitter verlies ADO Den Haag Vrouwen

Karakteristieken

PSV - ADO Den Haag

Scoreverloop: 24. Van Lunteren 1-0, 86. Brugts 2-0, 91.Hendriks (pen.) 2-1

Scheidsrechter: Van der Vrande

Opstelling PSV:

Van Veenendaal; Rodriguez, Waldus, Van den Berg, Levels; Brugts, Van Lunteren, Carreras; Pattiwael, Ferreira Moreno Santos (59. Bross), Kuijpers (77. Biesmans)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk, Hendriks, Raaijmakers (72. Balfoort), Nelemans (82. Van Raay); Van Oosten, Van de Westeringh, Verspaget; Rijsbergen, Ravensbergen, Van Belen (72. Looijen)

Fotografie: Eric de Wit

Bitter verlies ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 19-12-21

SPONSOREN