Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Zondag 19 december sluit ADO Den Haag Vrouwen het jaar 2021 af op bezoek bij PSV. Beide elftallen ontmoetten elkaar dertig keer eerder in de Nederlandse competitie. Negenmaal eindigde de confrontatie in een Haagse zege, tegenover vijftien overwinningen voor de club uit Eindhoven. Zes duels eindigden onbeslist. Eerder dit seizoen zorgde Amber Verspaget voor de 1-0 zege van de Residentieclub. In Eindhoven heeft de groengele formatie het echter vaak een stuk lastiger. De enige competitiezege buitenshuis dateert namelijk alweer van 21 december 2012, toen het dankzij treffers van Lineth Beerensteyn (twee) en Sheila van den Bulk 1-3 werd.

Net als ADO Den Haag Vrouwen en FC Twente, is ook PSV nog ongeslagen in de derde periode. De nummer twee van vorig seizoen staat momenteel vierde met twintig punten uit elf wedstrijden. ADO Den Haag Vrouwen heeft drie punten minder na twaalf duels. Beide ploegen hebben gemeen dat ze in de negende speelronde voor het laatst hebben verloren. Welke ploeg kan de ongeslagen reeks zondag in stand houden?

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

“Ik kijk goed terug op de eerste seizoenshelft,” zegt Pleun Raaijmakers. “Al was het af en toe wel wisselvallig qua resultaten. Ik ben van mening dat we echt meer punten hadden kunnen en moeten hebben. We hebben makkelijk punten verloren en dat is jammer. Maar dat is achteraf natuurlijk, ‘wat als’. We moeten ons focussen op de goede momenten en wedstrijden en die waren er ook veel! Zoals de goede resultaten tegen PSV, Ajax en FC Twente. Als we dat spel alle wedstrijden kunnen laten zien, dan gaat het nog een hele leuke tweede seizoenshelft worden en daar heb ik alle vertrouwen in!”

Dit seizoen is de 24-jarige voetbalster een vaste waarde in de Haagse defensie. “Ik ben blij dat ik tot nu toe alle wedstrijden in actie ben gekomen. Daar krijg je als speelster vertrouwen van. Dat bevordert mijn spel op het veld en dat is fijn! Ik weet dat ik er nog meer in zit. Dat wil ik laten zien aan de bal en in mijn spel. Zondag is er weer een mooie kans om mezelf te laten zien en met het team voor de drie punten te gaan. Daarnaast hoop ik natuurlijk in het nieuwe jaar ook veel te spelen en belangrijk te zijn voor het team.”

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Maar eerst aanstaande zondag, als ze een hele leuke wedstrijd verwacht tegen PSV. “Beide ploegen zullen strijden voor de vierde plaats. Ik denk dat de druk vooral bij hen ligt en dat is lekker voor ons. We weten dat we kunnen winnen van PSV, want dat hebben we eerder dit seizoen laten zien. Als we dezelfde inzet tonen als toen en strijden voor elke meter, dan heb ik er alle vertrouwen in! PSV zal revanche willen, maar we gaan er alles aan doen om de drie punten mee terug te nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 19 december gespeeld op De Herdgang. Aftrap is om 12:15 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 18-12-21

SPONSOREN