Beloften remiseren in tactisch steekspel, O16 met dubbele cijfers vakantie in

In het laatste duel voor de winterstop moesten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag genoegen nemen met een remise tegen PEC Zwolle. De meiden onder 16 schoten in een oefenwedstrijd tegen Sporting '70 dubbele cijfers op het scorebord van Houtrust.

Dit keer zonder de Eredivisiedebutanten Laura Dankelman en Wendy Balfoort begonnen de beloften sterk aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij de eerste kans zag Gina Viehoff een schot geblokt en een nieuwe poging eindigde in de armen van de doelvrouw. Jill van den Ende mikte een vrije trap voorlangs het doel en uit een hoekschop van June Burgers kopte Danique Wühl naast. Bij de eerste mogelijkheid voor de gasten zorgde Danitsja Gleijm voor een cruciale interceptie. Daarna was het woord weer aan ADO Den Haag. Wühl zag een nieuwe poging uit een vrije trap van Burgers geblokt. Tien minuten voor rust flitste Van den Ende langs haar tegenstander en nam het doel onder vuur. De lat stond een treffer in de weg. Een dieptepass van Rozalin Özdemir was net te hard om Viehoff in stelling te brengen. Op slag van rust haalde Burgers uit op aangeven van Van den Ende. De bal ketste via de lat over.

De openingszet van het tweede bedrijf was een pass van Lauren Glotzbach op Anne van Egmond, die de bal richting de hoek joeg. De doelvrouw wist net redding te brengen. In een tactisch schaakspel vielen daarna nog nauwelijks kansen te noteren. In blessuretijd leidde een ongelukkige terugspeelbal bijna tot een tegentreffer. Met vereende krachten wisten  Maaike van Klink, Danitsja Gleijm en Danique Wühl dat te voorkomen. De strenge doch rechtvaardige scheidsrechter Van Es floot bij een brilstand voor het einde. Een samenvatting van de wedstrijd met enthousiast commentaar is te zien op YouTube.

De meiden onder 16 hadden duidelijk zin in hun laatste oefenwedstrijd tegen de meiden onder 17 van Sporting '70. Vanaf het beginsignaal werd het doel van de tegenstander voortdurend belegerd. De doelvrouw van de gasten moest in de eerste helft acht keer de trieste gang naar het net maken. Fien Leijdekker opende het bal op aangeven van Alice Reto.Jasmijn Windhorst bracht de stand op 2-0. Na een tweede voltreffer van Leijdekker schoot de net ingevallen Lotte Vermeulen direct raak. Daarna was Victoria Boerboom twee keer een koele killer. Na een goal van Floortje Bol voltooide Boerboom met een schot in de kruising stijlvol haar hat-trick: 8-0.

Terwijl de mist het ontsteken van de kunstverlichting noodzakelijk maakte, begon Sporting '70 aan de tweede helft met een nieuwe doelvrouw en het vaste voornemen de schade zoveel mogelijk te beperken. Met een perfect geplaatse lob vond Reto desondanks snel het doel. Windhorst stond met een geslaagde slalom aan de basis van de 10-0 van Vermeulen. Daarna stuurde Vermeulen het leer met een fraaie boog nog eens tegen het net en vierde haar hat-trick 11-0. Er was soms verdedigend kunst en vliegwerk voor nodig, maar bij die stand bleef het. Doelvrouw Fleur de Bruijn zag een vrije trap van Sporting op de lat boven haar uiteen spatten.

Datum: 18-12-21

SPONSOREN