Beloften missen safetycar in Amsterdam

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd de leeftijdgenoten van Ajax pijn te doen. Al vroeg in de wedstrijd liep de ploeg zoveel averij op, dat er geen redden meer aan was. 

Aan de aftrap op het jeugdcomplex van Ajax stonden aan Haagse kant liefst drie kersverse Eredivisie-debutanten: Wendy Balfoort, Laura Dankelman en Akke van den Born. Toch begonnen de beloften erg timide aan het duel. Nog voor de eerste helft halverwege was, droeg dat bij aan een onoverbrugbare achterstand. De doorgaans zo onverzettelijke verdediging voor doelvrouw Isa Grimmius gaf zich liefst vier keer gewonnen. Het team van trainer Stephan Vos stelde daar niet meer tegenover dan een gestopte uithaal van Gina Viehoff en vrije trappen van June Burgers (over) en Jill van den Ende (hoog over).

Na de thee beten de gasten wat meer van zich af. Dat leverde in ieder geval twee tegentreffers op. Na een verre uittrap van Grimmius sloeg Balfoort toe met een perfecte lob. Aangespeeld door Cato Pijnacker Hordijk joeg ook Dankelman de bal nog eens in het dak van het doel. Nog twee doelpunten van Ajax zorgden ervoor dat de marge niet werd verkleind: 6-2.

Datum: 12-12-21

SPONSOREN