ADO Den Haag Vrouwen ook in Rijswijk onverslaanbaar

ADO Den Haag Vrouwen blijft in eigen huis onverslaanbaar. Tijdelijk uitgeweken naar Rijswijk werd vrijdag Excelsior na een blitzstart geklopt.

Dat Excelsior met snode plannen naar het Sportpark Prinses Irene was afgereisd, bleek uit de dadendrang van de gasten direct na het beginsignaal. Jannette van Belen moest al snel een gevaarlijk indraaiende hoekschop weg koppen. Daarna wist ADO Den Haag het spel vlug te verleggen. Liz Rijsbergen zag een veelbelovende slalom op het laatste moment geblokkeerd. Toen een volgende actie van haar onreglementair werd onderbroken, draaide Kayra Nelemans de bal richting tweede paal. Het koel knikkende hoofd van Jolina Amani opende de score: 1-0. Twee minuten later was Rijsbergen weer niet te stuiten.Uit haar trekbal onderstreepte Amani dat zij momenteel on fire is: 2-0. 

Hoewel Excelsior op dat moment zeker geen witte vlag hees, creëerde de thuisploeg kansen op meer. Uit een hoekschop van Kirsten van de Westeringh bracht Amani met het hoofd Jaimy Ravensbergen in stelling. De inzet van de schietgrage schooljuf werd van de lijn gehaald. Uit een volgende corner van Kayra Nelemans sloeg de mee opgekomen Pleun Raaijmakers nog voor het half uur toe met een ferme kopstoot: 3-0. Nadat een treffer van Excelsior wegens buitenspel was geannuleerd en Amani zich geblesseerd had laten vervangen door Louise van Oosten, vestigde Bo Vonk de aandacht op zich. Eerst ging een scherp aangesneden voorzet van de rechtsback rakelings voorlangs. Daarna werd een uithaal met links door de doelvrouw uit de hoek gezweefd.

ADO Den Haag Vrouwen ook in Rijswijk onverslaanbaar

In het tweede bedrijf deed Excelsior zijn best om weer spanning in de wedstrijd te brengen. Uit een vrije trap bracht oud-Hagenaar Fréderique Nieuwland de achterstand vlot terug. ADO Den Haag antwoordde vrijwel onmiddellijk. Captain Gwyneth Hendriks nam een vrije trap zo verwoestend hard, dat de muur bijna omver klapte. UIt de herkansing trof Amber Verspaget bijna net zo hard de lat. Vervolgens sloeg Excelsior uit weer een vrije trap voor een tweede keer toe.

Plotseling leken de pupillen van trainer Sjaak Polak beland in een nieuwe rollercoaster. Al snel maakten zij echter duidelijk over nog meer dan voldoende vuurkracht te beschikken. Uit een hoekschop schotelde Hendriks Ravensbergen een kans voor. De doelvrouw wist haar net van scoren te houden en nam een volgend schot van de spits dankbaar in de armen. Niet veel later moest zij toch weer de gang naar het net maken. Van Oosten bracht de bal bij Van Belen, die het leer indraaiend richting doel zwiepte. Ravensbergen fungeerde als bliksemafleider en Rijsbergen als meedogenloze afmaker: 4-2.

Dat er daarna geen doelpunten meer vielen, was een kleine mirakel. Ravensbergen zag een kopbal uit een voorzet van Rijsbergen net aan de verkeerde kant van de paal belanden. De ingevallen Romy Speelman trof uit een vrije trap het aluminium. Ellouzi raakte voor Excelsior nog de paal en een steal net voor het doel van Van Oosten eindigde in handen van de goalie. Polak maakte van zijn wisselmogelijkheden gebruik om Laura Dankelman en Akke van den Born hun debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen te laten maken.

ADO Den Haag Vrouwen ook in Rijswijk onverslaanbaar

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - Excelsior 4-2 (3-0)

Scoreverloop: 7. Amani 1-0, 9. Amani 2-0, 28. Raaijmakers 3-0, 52. Nieuwland 3-1, 57. Ellouzi 3-2, 62. Rijsbergen 4-2

Scheidsrechter: Vink

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk, Hendriks, Raaijmakers (76. Van Raay), Nelemans (68. Dankelman); Verspaget, Van de Westeringh (76. Van Raay), Ravensbergen; Rijsbergen, Van Belen (68. Speelman), Amani (38. Van Oosten)

Opstelling Excelsior:

Geenen; Rijks, Noordermeer (72. Hendriks), Nieuwland (83. Van Goch), Ridder; Kleine, Van Vliet, Piqué; Van Bokhoven (72. Coelho Aurélio), Ellouzi, Kersten (46. Versluis)

Fotografie: Eric de Wit

ADO Den Haag Vrouwen ook in Rijswijk onverslaanbaar

Datum: 10-12-21

SPONSOREN