Beloften delen punten, O16 zegeviert met lobs

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hielden zaterdag een punt over aan het bezoek aan Alkmaar. De meiden onder 16 versloegen in een vriendschappelijk duel de meiden van Generation One TOG.

Omdat Laura Dankelman en Wendy Balfoort de volgende dag deel uitmaakten van de A-selectie, traden de beloften met een jeugdig team aan tegen VV Alkmaar. Uit het meidenteam onder 17 had trainer Stephan Vos Iris Remmers, Quinty Dupon, Djennah Cherif en Shannon Tabi aan zijn spelersgroep toegevoegd. In een prima eerste helft maakte Remmers direct een goede indruk. De Haagse meiden schiepen ook voldoende kansen, maar verzuimden daar gebruik van te maken. Na de thee hadden de gasten het lastiger en kwamen ook op achterstand. Net als de hoofdmacht een dag later toonden de beloften karakter. June Burgers stond met een op maat gesneden voorzet aan de wieg van de gelijkmaker. Myrthe Korstanje stond klaar om in te koppen, maar een Alkmaarse verdediger was haar te snel af en via haar hoofd verdween de bal in het doel: 1-1.

De meiden onder 16 bonden in het deel van Amsterdam waar ooit Johan Cruijff met Ajax triomfen vierde de strijd aan met het Generation One-meidenteam van TOG. In een duel van wisselende kansen nam ADO Den Haag het initiatief. Na een goede actie van Alice Reto bracht Floortje Bol haar ploeg aan de leiding. De thuisclub wist die achterstand met twee treffers weg te poetsen. Fien Leijdekker zorgde voor een gelijke stand bij rust door de bal te onderscheppen en linea recta over de kansloze doelvrouw te lobben. Na de thee zorgde Bol voor de beslissing. In de diepte gestuurd door Yasmin Maaroufi kapte zij haar tegenstander uit en vond het doel met nog een fraaie boogbal: 2-3.  

Datum: 06-12-21

SPONSOREN