Meiden O16 scoren net geen 10, Beloften goed voor half dozijn

Op een dag waarop alle opleidingsteams van ADO Den Haag Vrouwen op Houtrust in actie kwamen, haalden de meiden onder 16 formidabel uit tegen VCS.  De beloften maakten korte metten met Feyenoord. De meiden onder 17 incasseerden dubbele cijfers tegen FC 's-Gravenzande.

Op jacht naar de eerste competitiezege openden de meiden onder 16 zaterdag brutaal tegen de jongens onder 15 van VCS. Floortje Bol zag een vroege kans verijdeld toen zij tegen het gras werd gewerkt nadat zij de ver uit zijn doel gekomen keeper al voorbij was. Victoria Boerboom zorgde voor gerechtigheid. Zij toverde een prachtige parabool uit de schoenen, die de bal precies in de bovenhoek deed belanden: 1-0. Door dat voorbeeld schijnbaar geïnspireerd sloeg VCS snel terug en zag ook doelvrouw Fleur de Bruijn een lob over zich heen zeilen: 1-1. Voor de Haagse meiden was dat een extra aansporing om de tegenstander in een wurggreep te nemen. In zijn live verslag voor het thuisfront schetste Ulis van Maanen hoe VCS werd vastgepind op eigen helft. De keeper moet zich zo nu en dan voor een vuurpeleton hebben gewaand. Bij pogingen van Lotte Vermeulen, Emily Nahon, Jet van Mierlo en Bol overleefde hij nog. Daarna haalde Boerboom twee keer naeen genadeloos de trekker over: 3-1.  Vrij voor de keeper gezet, kende ook Jasmijn Windhorst geen mededogen. Net voor de thee vloog een raket van Bol rakelings over het doel.

Na de pauze liet ADO Den Haag regelmatig champagnevoetbal zien. Uit een wegens gevaarlijk spel toegekende strafschop tekende Victoria Boerboom voor haar vierde voltreffer. Vermeulen bekroonde een van de vele vloeiende combinaties en ook Alice Reto liet de doelman van VCS vissen: 7-1. Bij die stand deed VCS nog wat terug. Dille de Kuiper zag eerst een bal op de paal belanden en had daarna geen verweer tegen een forse uithaal: 7-2. Het was niet meer dan een aansporing om de marge verder te vergroten. Een lob van Reto werd met de arm uit het doel gehouden. Vanaf de stip joeg zij het leer alsnog in het dak van het doel. En terwijl het lichtjes begon te miezeren, produceerde de Portugese linkspoot ook nog een regenboog, die exact in de bovenhoek landde: 9-2.

De beloften lieten er tegen Feyenoord geen gras over groeien. Versterkt met Louise van Oosten, Maartje Looijen en Jannette van Belen (die allemaal extra wedstrijdminuten maakten) trok het team van trainer Stephan Vos spoorslags richting het door ras-Hagenaar Jasmijn de Groot verdedigde doel van de Rotterdammers. Nadat Anne van Egmond al eens net over had gevuurd, opende Gina Viehoff snel de score na een geslaagde steal. Het duurde even voor een nieuwe doorbraak werd geforceerd. Het doelpunt was het wachten waard. Laura Dankelman lanceerde met een dieptepass Van Belen en de spits rondde in één keer af met buitenkant rechts: 2-0. Lauren Glotzbach zag vervolgens een hard schot gestopt en Viehoff mikte over.

Hoewel er zeker geen sprake was van éénrichtingsverkeer, liepen de Haagse beloften na de thee steeds verder weg. Uit een vrije trap van June Burgers vond Danique Wühl met het hoofd Van Belen. De Groot wist haar van scoren af te houden, maar in de rebound sloeg Danitsja Gleijm toe: 3-0. Het doelpunt van de wedstrijd viel tien minuten na de onderbreking. Dankelman bereikte met een dieptepass wederom Van Belen en zij volleerde het leer genadeloos hard in de kruising. Nadat Gleijm met een fraaie sliding Feyenoord een kans had ontnomen, zorgde Wendy Balfoort voor een klinkend slotakkoord. Eerst werd zij door Looijen op maat bediend en knikte bij de tweede paal via de grond raak. Vervolgens stond Balfoort ook op de juiste plaats om een combinatie tussen Looijen, Van Belen en Van Oosten  af te ronden: 6-0.  

Datum: 21-11-21

SPONSOREN