ADO Den Haag Vrouwen opnieuw te vriendelijk voor Feyenoord

Ook in de tweede confrontatie dit seizoen heeft ADO Den Haag Vrouwen kansen laten liggen om Feyenoord te verslaan. Het duel op Varkenoord eindigde met dezelfde score als de openingswedstrijd in het Cars Jeans Stadion.

In de schaduw van de Kuip begonnen Feyenoord en ADO Den Haag voortvarend aan hun tweede krachtmeting van dit seizoen. Nikki IJzerman opende het bal met een knappe actie, waarna  Kirsten van de Westeringh naast schoot. Vervolgens was het de beurt aan de thuisclub. Bennink kwam oog in oog met Barbara Lorsheyd. Met een katachtige reflex ranselde zij de bal uit haar doel. De Haagse ploeg stond Feyenoord daarna een flink aantal vrije trappen en corners toe, maar bleef verdedigend op de been. 

Het duurde even voordat de gasten ook aanvallend meer van zich afbeten. Romy Speelman vond Jaimy Ravensbergen vrij voor het doel. De scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd. En toen, net voor het half uur, stuurde Lorsheyd de bal met een uittrap diep op de helft van Feyenoord. Het verdedigingscentrum tastte mis, Liz Rijsbergen snelde richting de goal en vond met een bekeken schuiver de verste hoek: 0-1. Uit de zoveelste corner deed Feyenoord bijna wat terug, maar Lorsheyd was opnieuw attent. Rijsbergen stichtte nog eens gevaar met een scherp aangesneden voorzet. Weimar wist de bal ternauwernood uit haar doel te houden. 

ADO Den Haag Vrouwen opnieuw te vriendelijk voor Feyenoord

In het tweede bedrijf zette Feyenoord onmiddellijk aan voor een offensief. De Haagse defensie stond echter pal en aan de andere kant schiep ADO Den Haag meerdere mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet van Rijsbergen zeilde net over het hoofd van IJzerman. En na een fraaie dieptepass van Amber Verspaget glipte Rijsbergen zelfs langs de doelvrouw. Op miraculeuze wijze eindigde de bal niet tegen het nylon, maar op de paal. Bij een nieuwe kans voor IJzerman wist Weimar haar ploeg overeind te houden. Voor die gemiste kansen betaalde ADO Den Haag op het uur de hoogste prijs, toen oud-Hagenaar Annouk Boshuizen gelijk maakte: 1-1.

Om alsnog de winst binnen te halen, stuurde trainer Sjaak Polak Jannette van Belen en Jolina Amani de wei in. Zij zorgden direct voor nieuwe druk. Met een venijnige uithaal stelde Van Belen Weimar op de proef. Daarna verdween een voorzet van Kayra Nelemans net voor het hoofd van Rijsbergen langs. In het Haags kwartiertje zag Van Belen een uithaal geblokt en een voorzet van Van de Westeringh over haar hoofd waaien. Wiëlle Douma - later geblesseerd uitgevallen - zette Van Belen nog eens vrij voor het doel. Nu ging de bal naast. Een dieptepass van Gwyneth Hendriks leek nog een laatste mogelijkheid voor Van de Westeringh op te leveren. De bal had echter net te veel snelheid.  

ADO Den Haag Vrouwen opnieuw te vriendelijk voor Feyenoord

Karakteristieken

Feyenoord - ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 29. Rijsbergen 0-1, 60. Boshuizen 1-1

Scheidsrechter: Collé

Opstelling Feyenoord:

Weimar; Brandau, Conijnenberg, Van Diemen, Obispo; Boshuizen, Van den Goorbergh, De Vette; Van de Lavoir, Rijsdijk, Bennink

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (86. Van Oosten), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman; Rijsbergen (86. Looijen), Ravensbergen (70. Amani), IJzerman (70. Van Belen)

ADO Den Haag Vrouwen opnieuw te vriendelijk voor Feyenoord

Fotografie: Eric de Wit

Datum: 19-11-21

SPONSOREN